Nemzetközi foci

„Hysaj, te féreg! A Lazio fasiszta” – gyorsan magára haragította az ultrákat az új igazolás

Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Loris Roselli / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Magára haragította a Lazio-szurkolók kemény magját a csapat új szerzeménye, Elseid Hysaj.

Az albán védő ingyen érkezett a Napolitól, és a laziós beavatása során a csapatvacsora után a társak előtt elénekelte a Bella Ciao nevű dalt.

Ezzel mindössze egyetlen apró probléma van, a Bella Ciao a második világháború alatt a Benito Mussolini fasiszta rezsimje ellen harcoló partizánok dala volt, amelyet az utóbbi években az olasz politikában a baloldali pártokkal kötöttek össze.

A Lazio szurkolótábora, vagy legalábbis az ultrák viszont mindig is felvállalták a fasiszta kötődésüket, és emiatt meglehetősen zabosan reagáltak Hysaj éneklős produkciójára.

Hysaj, te féreg! A Lazio fasiszta

– állt egy ultrák által kifeszített molinón.

„Történelmileg az ultráink mindig is a szélsőjobbhoz kötődtek, és ezt büszkeséggel mondom. Az, hogy valaki Lazio-mezben a Bella Ciaót énekli, egészen döbbenetes. Hysaj hibázott, és erre nincs mentség” – nyilatkozta az ultrák egyik vezére, Franco Costantino.

Az olasz focival foglalkozó oldalon, a Football Italián azt írták, Hysaj nem a Lazio-ultrákat akarta provokálni, egyszerűen csak azért választotta a Bella Ciaót, mert a népszerű netflixes sorozat, A nagy pénzrablás révén ismét felkapott lett a dal.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik