Nemzetközi foci

Gyerekek taníttatását segítő projektet indított a Real Madrid támadója

Fran Santiago/Getty Images
Fran Santiago/Getty Images

A Real Madrid támadója, Vinicius Júnior úgy döntött, hogy tenni akar a brazil gyerekek iskoláztatásának fejlesztéséért.

A 21 éves labdarúgó vasárnap a Paulo Freire Állami Iskolában járt találkozni az ottani gyerekekkel, valamint bejelentette, hogy ez lesz az első intézmény, ahol az Instituto Vini Júnior telefonos applikációját használják majd. Ez az app az otthoni tanulásban segít és a tervek szerint további iskolákba is eljuttatják majd.

Szeretnék hatással lenni az emberekere a pályán és azon kívül is, hosszú- és rövid távon egyaránt. Remélem évek múlva azt mondják majd az emberek, Vinicius fontos lépést tett a gyerekek taníttatásában és az írástudatlanság csökkenésében

– idézi az Globo.com a Real Madrid játékosát.

A brazil portál beszámolójában megszólalt az alkalmazás fejlesztője is, aki elmondta, a céljuk az volt, hogy a labdarúgáson keresztül segítsenek megérteni a leckéket a gyerekek. Példának a focipálya alakját és felfestéseit hozta föl, amely a geometriai alakzatok megértését egyszerűsíti.

Vinicius már most kétmillió brazil reált, vagyis cirka 119 millió forintnak megfelelő összeget költött a projektre, amelynek nagyon jó volt a fogadtatása a Paulo Freire Állami Iskolában. A Real Madrid játékosa szerint többet kéne tenni az ország felzárkóztatásáért.

„Nem akarom, hogy a gyerekek több Vinicius Júniort, Neymart és Cristiano Ronaldót kapjanak. Azt akarom, hogy több orvosi támogatást, képzést és segítséget kapjanak.”

Az Instituto Vini Júnior projektnek ez csak az első lépése, a jövőben további ötletekkel és segédletekkel rukkol majd még elő.

Olvasói sztorik