Nemzetközi foci

Arjen Robben másodjára is visszavonult

ANP Sport via Getty Images
ANP Sport via Getty Images

Arjen Robben bejelentette, hogy végleg felhagy a labdarúgással.

A holland válogatottal világ- és Európa-bajnoki érmes középpályás korábban 2019-ben is visszavonult már, de nevelőegyesülete, a Groningen meggyőzte arról, hogy visszatérjen. Májusban még abban reménykedett, hogy esetleg meghívják a válogatottba is az Európa-bajnokságra, erre azonban nem került sor. Csütörtökön pedig Robben Instagram-oldalán közölte, hogy végleg befejezi a profi labdarúgói karrierjét.

Kedves barátaim, úgy döntöttem, hogy befejezem a futballpályafutásomat. Nagyon nehéz választás volt. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek az érzelmi támogatásért

– írta a 37 éves támadó középpályás.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Arjen Robben (@arjenrobben) által megosztott bejegyzés

Robben utolsónak tekinthető szezonjában mindössze hét mérkőzést játszott sérülés miatt. Klubkarrierjét a Groningenben 2000-ben kezdte, majd szerepelt a PSV Eindhovenben, légióskodott a Chelsea-nél, 2007 és 2009 között a Real Madridnál, majd egy évtizeden át (2009-2019) erősítette a Bayern Münchent. A holland mellett angol, spanyol és német bajnoki címeket is begyűjtött, a Bayernnel nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot.

Olvasói sztorik