Nemzetközi foci

A hír, aminek mindenki örül: Robben 36 évesen visszatért

456 nap után lépett pályára ismét Arjen Robben. A holland klasszis még 2019 júniusában vonult vissza, egy évvel később azonban bejelentette, hogy segíteni szeretne nevelőklubján, a Groningenen.

Már a múlt héten bemutatkozhatott volna felkészülési mérkőzésen, de akkor még nem lépett pályára, most szombaton viszont már ott volt a kezdőben az Almere elleni edzőmeccsen, természetesen a csapatkapitányi karszalag is ott volt a kezén. Az előre megbeszéltek szerint félórát játszott, akkor lecserélték. A végeredmény végül 1-1 lett.

Segíteni akarok a Groningennek, de nem csak mezeladással, vagy hogy több jegy fogyjon, hanem a pályán is. (…) Pályára akarok lépni mind a 34 bajnokin. Persze tudom, hogy ez nem fog megtörténni, párszor azért hiányozni fogok a csapatból

nyilatkozta a Telegraafnak.

A szélső 12 évesen került a Groningen akadémiájára, négy évvel később pedig már be is mutatkozott az első csapatban. Innentől kezdve fokozatosan felfelé lépkedett, játszott a PSV-ben, a Chelsea-ben és a Real Madridban, majd 2009-ben került a Bayern Münchenbe, amelynél tíz évet játszott, és amellyel mindent megnyert, amit meg lehetett. Robben volt holland, angol (kétszer), spanyol és német bajnok (nyolcszor), 2013-ban a Bajnokok Ligáját is behúzta a Bayernnel. A holland válogatott tagjaként világbajnoki ezüst- és bronzérmes volt.

Különleges meccs lesz számára a holland szezon 1. fordulójában, ugyanis a Groningen a PSV-vel játszik majd.

Kiemelt kép: Cor LASKER / ANP / AFP

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik