fckarpaty.com
Nemzetközi foci sport

Eltűnik Ukrajna egyik legnépszerűbb focicsapata

A Karpati Lviv bejelnetette hivatalos honlapján, hogy teljesen megszűnik az egyesület.

Az Ukrajna egy legnagyobb szurkolóbázissal rendelkező  focicsapata rengeteg anyagi gonddal küzdött az elmúlt időszakban, amely után a koronavírus-járvány tovább rontott. Még 2020 júniusában a teljes klubot karantén alá helyezték, miután játékosai és további alkalmazottai közül 25-en is megfertőződtek. Eközben újraindult a pandémia miatt félbeszakadt bajnokság, amelyen nem tudott kiállni a Karpati Lviv, ezért szezon végén kizárták az élvonalból.

Kapcsolódó
Kizárták az egyik legnépszerűbb ukrán focicsapatot
Sorozatban négy meccsre nem állt ki.

A másodosztályban sem tudott megfelelően szerepelni a csapat, amely továbbra is meccsnapi bevételek nélkül volt kénytelen működni, így az idei szezonra fenntarthatatlanná vált a helyzete.

Sajnálattal közöljük, hogy nem sikerült újraindítanunk a klubot a terveinknek megfelelően. Emiatt a Karpati visszalép a professzionális futballtól és úgy döntöttünk, amatőrökként sem indulunk. A klub nem szűnik meg, továbbra is fizetjük majd apránként a tartozásainkat

– áll a klub közleményében, amely szerint megfelelő ajánlat esetén eladják majd az egyesületet.

A Karpati Lvivet 1963-ban alapították, legnagyobb sikere, hogy 1969-ben elhódította a Szovjet Kupát, de emellett többször szerepelt az európai kupaporondon is.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!