fckarpaty.com
Nemzetközi foci

Eltűnik Ukrajna egyik legnépszerűbb focicsapata

A Karpati Lviv bejelnetette hivatalos honlapján, hogy teljesen megszűnik az egyesület.

Az Ukrajna egy legnagyobb szurkolóbázissal rendelkező  focicsapata rengeteg anyagi gonddal küzdött az elmúlt időszakban, amely után a koronavírus-járvány tovább rontott. Még 2020 júniusában a teljes klubot karantén alá helyezték, miután játékosai és további alkalmazottai közül 25-en is megfertőződtek. Eközben újraindult a pandémia miatt félbeszakadt bajnokság, amelyen nem tudott kiállni a Karpati Lviv, ezért szezon végén kizárták az élvonalból.

Kapcsolódó
Kizárták az egyik legnépszerűbb ukrán focicsapatot
Sorozatban négy meccsre nem állt ki.

A másodosztályban sem tudott megfelelően szerepelni a csapat, amely továbbra is meccsnapi bevételek nélkül volt kénytelen működni, így az idei szezonra fenntarthatatlanná vált a helyzete.

Sajnálattal közöljük, hogy nem sikerült újraindítanunk a klubot a terveinknek megfelelően. Emiatt a Karpati visszalép a professzionális futballtól és úgy döntöttünk, amatőrökként sem indulunk. A klub nem szűnik meg, továbbra is fizetjük majd apránként a tartozásainkat

– áll a klub közleményében, amely szerint megfelelő ajánlat esetén eladják majd az egyesületet.

A Karpati Lvivet 1963-ban alapították, legnagyobb sikere, hogy 1969-ben elhódította a Szovjet Kupát, de emellett többször szerepelt az európai kupaporondon is.

Olvasói sztorik