Nemzetközi foci sport

Kizárták az egyik legnépszerűbb ukrán focicsapatot

Kizárták az ukrán élvonalból a Karpati Lviv futballcsapatát, amely nem állt ki több találkozóra.

Az ukrán szövetség (UAF) közölte: a Lviv – amely a 12 csapatos első osztályú bajnokság alsóházi rájátszásában szerepelt, és ott utolsó helyen állt – korábbi eredményeit nem törölték, a hátralévő találkozóit 3-0-val az ellenfeleknek írták jóvá.

Arról viszont nem született egyértelmű döntés, hogy a következő idényben a csapat a másodosztályban vagy csak alacsonyabb szinten játszhat-e tovább, írja az MTI.

Igor Grisenko, a szervezet fegyelmi bizottságának tagja kifejtette: a klubnak joga van benyújtani a kérelmét, hogy a másodosztályban induljon, aztán majd az UAF eldönti, hogy megfelel-e a kritériumoknak vagy sem.

A Karpati Lviv a Dinamo Kijev és a Sahtar Donyeck után az ország egyik legnépszerűbb klubja, 1969-ben elhódította a Szovjet Kupát, többször szerepelt az európai kupaporondon. A gárda Ukrajna nyugati részének legnagyobb városában székel, az elmúlt időszakban azonban gazdasági nehézségekkel küzdött.

Június elején a teljes lvivi futballklubot karantén alá helyezték, miután kiderült: a klub játékosai és további alkalmazottai közül 25-nek – 11 futballistának és 15 stábtagnak, köztük több edzőnek – pozitív lett a koronavírus-tesztje.

A márciusban felfüggesztett ukrán bajnokságban az újrakezdést követően sorozatban négy találkozóját nem tudta lejátszani a lvivi csapat, majd egy döntetlent követett volna a szombati találkozója, amely szintén elmaradt. A szezonban még három fellépése lett volna a csapatnak.

Kiemelt kép: Artur Widak / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!