Nemzetközi foci

Szerhij Rebrov: Nem volt könnyű három bajnoki címet nyerni

Mohos Márton/24.hu
Mohos Márton/24.hu

Szerhij Rebrov szerint nagyon nehéz dolga volt a Ferencváros vezetőedzőjeként, hogy háromszor is bajnoki címet nyerjen az NB I-ben.

Kapcsolódó
Hajnal Tamás: Rebrov azt éreztette, mintha a klubnak kettőnk között kellett volna választania
Három évig dolgoztunk együtt Rebrovval, de soha nem mondta a szemembe, hogy problémája lenne velem – mondja Hajnal Tamás, az FTC sportmenedzsere, miután a távozó edző megjegyezte, hogy volt valaki a vezetőségben, akivel nem jött ki. Hajnal beszélt a két igazolásról, ami állítólag feldühítette Rebrovot, valamint arról, mi kellene ahhoz, hogy több magyar legyen a Fradi kezdőjében. Interjú.

A Fradit csaknem három teljes szezonon keresztül irányító edző az Ukranian Podcast vendége volt, amely természetesen az ukrán focival kapcsolatban tölt föl beszélgetéseket. Rebrov aktuális vendégként elmesélte, hogy

  • milyen volt játékosként megélni különböző állomásokat és mennyire könnyen illeszkedett be a West Ham Unitedbe és a Tottenham Hotspurbe egyaránt,
  • az ukrán futballisták helyzetéről aktív pályafutása idején és jelenleg is, sőt ennek kapcsán elmondta, jobb lenne, ha még hamarabb kikerülnének a labdarúgók külföldre, mint a huszonéves ukránok, akiket a Fradiba hozott,
  • valamint az edzői szakma nehézségeiről is, amelyben tevékeny részt vállalt számtalan csúcskategóriás szakember is, mint Pep Guardiola, vagy Jürgen Klopp, de végül a saját stílusát neki kellett kialakítania.

Az edzői nehézségek között említette meg azt is, hogy mennyire természetesnek tudják venni, hogy jól szerepel egy-egy csapatával. Az FTC-nél külön kiemelte, hogy rendre megkapta, a csapatával nem volt kunszt háromszor bajnoki címet nyerni Magyarországon.

Könnyen mondhatják, hogy könyű volt három bajnoki címet nyerni a Ferencvárossal, hiszen olyan erős kerete volt, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelt. Egyáltalán nem volt könnyű! Keményen kellett dolgozni minden nap azért, hogy ezt elérjük. Ugyanez a helyzet akkor is, ha Vietnámban edzősködsz és így lesz majd az új klubomnál is, amiben nagyon sok potenciált látok

– mondta Rebrov a magyar időszak kapcsán.

Korábban arról is kérdezték őt, hogy mennyire alkalmas az NB I arra, hogy az ukrán játékosok fejlődjenek, de erre a kérdésre kitérő választ adott, mert szerinte nem ezzel kell foglalkoznia egy focistának, hanem azzal, hogy minden nap megszakadjon a fejlődése érdekében.

Kapcsolódó
Dzsudzsák Balázs exklubjánál kötött ki a távozó Fradi-edző
Szerhij Rebrov az emírségekbeli al-Ain kispadján folytatja.

Rebrov 2009 és 2017 között a Dinamo Kijevnél U21-es edzőtől az asszisztensi poszton át a vezetőedzőig végigjárva a ranglétrát minden edzői poszton szolgálgat a klubot. Ezután a szaúdi al-Ahli szerződtette, onnan érkezett 2018 augusztusában a Ferencvároshoz, amellyel mindhárom idényében bajnok lett, emellett bejutott előbb az Európa Liga, majd a Bajnokok Ligája csoportkörébe is.

Olvasói sztorik