Magyar foci

Szerhij Rebrov: Nem én szerettem volna távozni!

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Egy ember volt a klubnál, aki nem jött ki Szerhij Rebrovval, de az ukrán szakember amiatt neheztelt a vezetésre, amiért a beleegyezése nélkül igazolt futballistákat. Azt azonban cáfolja, hogy ő távozott, mert maradt volna szívesen, ezért nem fogadta el a külföldi klubok ajánlatait.

Kapcsolódó
Máris megvan Rebrov utódja: Peter Stöger a Ferencváros vezetőedzője
Az 55 éves szakember érkezését szombaton jelentette be a magyar bajnok klub.

„Miután az év elején néhány dologban nem értettünk egyet az átigazolási politikában, leültünk Kubatov Gáborral, úgy éreztem, két bajnoki címmel, Európa-liga szerepléssel, Bajnokok Ligája-csoportkörrel annyi tiszteletet megérdemlek, hogy kikérjék a véleményem, mielőtt új futballistát igazolnának. Az elnök úr biztosított róla, többé senkit nem igazolnak anélkül, hogy arra én is rábólintanék. Ehhez képest nem sokkal később újabb olyan futballista toppant be az öltözőbe, akit akkor láttam először” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.

Ezt követően megüzente az ügynökén keresztül, hogy nem tetszik, hogy nélküle igazol a klub futballistákat.

„A sor végén mégis csak nekem kell összeállítanom a kezdőcsapatot. Kubatov Gábort a mai napig rendkívül tisztelem, az elmúlt hetekben ő sem volt könnyű helyzetben. Végül döntenie kellett. Egyvalaki volt a klubnál, aki nem jött ki velem… A közös munkánk elejétől éreztem, hogy nem kedvel. De ilyen is előfordul. Ezt a konfliktust is lehetett volna kezelni.”

Elmondta, hogy a fizetése alacsony volt, magas bónuszokat a sikeres európai kupaszerepléssel kapott.

Megdolgoztam a sikerekért, a pénzért. Sosem kértem a klubot arra, hogy emeljék meg az alapfizetésemet.

Márciusban azért mondta fel az albérletét, hogy nagyobb ingatlanba költözhessen, ahol a gyermekei még jobban érezhetik magukat.

„Szerettük, imádtuk Budapestet, nagyon jól éreztük magunkat ott. Ha rajtunk múlt volna, maradunk. A Ferencvárost a szívembe zártam, tisztelem a klubot, sokat adott nekem.

Még véletlenül sem szeretnék háborúba menni a klub ellen, egyszerűen csak tisztázni szeretném: nem én szerettem volna távozni!

Minden napra örömmel gondol majd vissza, de a Népligetbe már biztosan nem megy ki, és állítja, soha többet nem kíván nyilatkozni senkinek a háta mögött hagyott időszakról.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik