Federico Gambarini/picture alliance via Getty Images
Nemzetközi foci sport

A Bayern legendája beszólt Toni Kroosnak, de a focista csattanós választ adott

Uli Hoeness, a Bayern München tiszteletbeli elnöke kis szóváltásba keveredett Toni Kroosszal.

A játékosként világ- és Európa-bajnok Hoeness vasárnap nyilatkzott a német válogatottról és kifejtette, hogy szerinte Kroos fölött eljárt az idő. Meglátása szerint Joachim Löw hibázott, amiért mindig kezdőbe tette a Real Madrid középpályását és úgy vélte, csak Kroos miatt állt át háromvédős taktikára.

Eljárt az idő a játékmódja felett

– mondta Hoeness, sőt kifejtette azt is, hogy Kroos át sem lépte a félpályát.

Ezzel szemben a statisztika jócskán másról árulkodik. Egy madridi rajongói oldal parádés számokat gyűjtött össze Kroosról:

  • ő adta a legtöbb pontos passzt az Eb-n (287),
  • a legtöbb pontos hosszú indítást (72),
  • a legtöbb progresszív átadást (45),
  • valamint élen járt a szerelésekben és a labdaszerzésekben is (24).

Egy hasonló statisztikát maga Toni Kroos is megtalált, amely szerint 66 pontos passza volt az ellenfél támadó harmadában. Ezt csípősen csak annyival osztotta meg Twitter-oldalán, hogy „Uli Hoeness nem kedveli ezt”.

A németek a csoportkörben 1-0-ra kikaptak a világbajnok franciáktól, 4-2-re legyőzték az előző Európa-bajnokságon aranyérmes portugálokat, majd 2-2-es döntetlent játszottak a magyarokkal Münchenben. A londoni nyolcaddöntőben 2-0-ra kikaptak Angliától, három nappal később a világbajnok Kroos bejelentette, hogy 106 meccs után visszavonul a válogatottságtól.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!