Nemzetközi foci

Klose megdöbbent, amikor meghallotta a diagnózist

SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

Bár folytathatta volna Hansi Flick mellett a munkát a német labdarúgó-válogatottnál, Miroslav Klose nem csupán a Bayern Münchentől távozott, de minden ajánlatot visszautasított az elmúlt időszakban. Az ok szomorú: az egykori kiváló csatár trombózist kapott.

Kapcsolódó
Új Lewandowskiként indult, a Bayern München legnagyobb kudarca lett
2017-ben a legjobb 17 év alatti német labdarúgónak választották, jelenleg a harmadosztályban szerepel.

A világbajnokságok történetének legeredményesebb labdarúgója tavaly májusa óta dolgozott a Bayern Münchennél, de a Kickernek adott interjújában megerősítette, hogy a szezon befejeztével elhagyja a klubot.

„Számomra túl kényelmes lenne a munka Flick mellett, úgy gondolom, hogy asszisztensként folytatnom nem a helyes út lenne a számomra” – nyilatkozta.

Azonban kiderült, a jelenlegi munkanélküliség hátterében egy betegség áll.

„Három hete erős fájdalmat éreztem a lábamban. Egyre erősödött, így végül orvoshoz mentem. Először azt hittem, hogy egy sérült idegről van szó, de a diagnózistól majdnem sokkot kaptam. Kiderült, hogy két vérrög van a lábamban” – mondta.

A trombózis miatt sok gyógyszert kapott, speciális harisnyát visel, nem futhat, nem úszhat, de ami a leginkább megviseli, hogy nem focizhat.

Rájöttem, hogy nem kezdhetem így a profi edzői karrieremet. Egyértelmű, hogy most az egészségemről van szó, annak kell prioritást élveznie.

Olvasói sztorik