Nemzetközi foci

Új Lewandowskiként indult, a Bayern München legnagyobb kudarca lett

Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP
Jürgen Fromme / augenklick/firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Jann-Fiete Arp a német labdarúgás egyik nagy ígéretének indult, 2017 őszén, 17 évesen debütált a Hamburg első csapatában, ő lett a Bundesliga első olyan játékosa, aki a kétezres években született.

Kapcsolódó
Kihagyott egy ordító ziccert a Manchester United támadója a döntőben, azóta zaklatják
Marcus Rashfordot elárasztották a gusztustalan üzenetek.

Nem sokkal később Arp gólt szerzett a Hertha ellen, ezzel ő lett az első ilyen gólszerző is a német élvonalban. 35 Bundesliga mérkőzésen három gólig jutott, a Bayern München pedig meglátta benne a nagy tehetséget, így 2019 februárjában szerződtette is.

2019. július 1-jén érkezett Münchenben, de azóta egyetlen Bundesliga-meccsen sem játszott, a kispadra is mindössze kétszer fért oda.

Az a játékos, akit 2017-ben a legjobb 17 év alatti német labdarúgónak választottak, jelenleg a harmadosztályban szerepel, és a 2024-ig aláírt szerződés értelmében szezononként ötmillió eurót keres.

Ez már a münchenieknek is túlzás, főleg, hogy a Bayern II-ben 31 meccsen mindössze öt gólt szerezett. De egyelőre nincs olyan csapat, amely megvenné.

Így aztán a Bayern, aki az új Robert Lewandowskit látta benne, most története egyik legnagyobb, de legalábbis legdrágább kudarcaként emlegetheti.

Olvasói sztorik