Nemzetközi foci

Megvan Joachim Löw utódja a német válogatottnál

SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP
SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP

A Német Labdarúgó Szövetség hivatalosan bejelentette, hogy Hansi Flick kedden délelőtt aláírta szerződését, így az Európa-bajnokság után ő lesz a válogatott új szövetségi kapitánya.

Az 56 éves szakemberről már a korábbi kiderült, hogy elhagyja a Bayern Münchent a szezon végén, noha a 2019-es kinevezése óta összesen pedig hét trófeát nyert a klubbal. A nyártól mégsem vele folytatják a bajorok, hanem szerződtették Julian Nagelsmannt az RB Leipzigtől.

„Meglepően gyorsan ment minden, boldog vagyok, hogy ősztől a válogatott edzőjeként dolgozhatok. A Bayernnél töltött két év alatt a csapatszellem és a játékosok hozzáállása kiemelkedő volt, így sok mindent viszek magammal, ami tovább formálja a munkámat.

Minden okunk megvan arra, hogy optimistán várjuk a közelgő világversenyeket

– idézte az edzőt a szövetség honlapja.

Flick a 2024-es a hazai rendezésű Eb végéig kötelezte el magát, a bemutatkozására szeptember 2-án, Liechtensteinben kerül sor, majd három nappal később az örmények elleni újabb világbajnoki selejtezőn ül először hazai pályán a válogatott kispadján.

A németek az ugyancsak társrendező magyarokkal, valamint a címvédő portugálokkal és a világbajnok franciákkal szerepelnek majd egy csoportban a június 11-én kezdődő Eb-n.

Olvasói sztorik