Nemzetközi foci

Egy topedző már kikosarazta a Barcát

MATTHIAS SCHRADER / POOL / AFP
MATTHIAS SCHRADER / POOL / AFP

Hansi Flicket nem érdekli a Barcelona vezetőedzői állása. A Bayern Münchent elhagyó edző nevét is bedobta a sajtó, ugyanis Spanyolországban tényként kezelik, hogy Ronald Koeman távozik a szezon végén. Az 56 éves Flick azonban a német válogatott szövetségi kapitánya lenne.

Beszéltem már a szövetséggel, és azt is tudja mindenki, hogy a válogatottról álmodom. De természetesen mindent hivatalossá kell tenni. Ha lesz bejelenteni valóm, megteszem. De addig is az Augsburg elleni mérkőzésre, aztán a szabadságomra gondolok

mondta a sajtótájékoztatóján Flick a Diario As cikke szerint.

Kapcsolódó
Lionel Messi szabadságra ment, kihagyja a zárófordulót
Pihenőt kap a válogatott kötelezettségek előtt.

Hansi Flick a Bayern másodedzője volt Niko Kovac mellett, ám amikor a horvát edző távozott, akkor ő vette át az irányítást, az elmúlt másfél évben összesen hét trófeát nyert a csapattal, közte két bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját. A szezon közben jelentették be, hogy a mostani idény végén távozik, a Lipcsétől érkező Julian Nagelsmann veszi át a helyét. Flick egyébként 2006 és 2014 között már dolgozott a válogatottnál, az edzői stáb tagja volt.

Ronald Koemant tavaly nyáron nevezték ki a Barcánál, azonban azóta elnökváltás volt a klubnál, miközben a csapat elbukott a BL-ben, lemaradt a bajnoki címről (még a dobogós helyezést is bukhatja), egyedül a Király Kupát nyerte meg.

Olvasói sztorik