Nemzetközi foci

Lepasszolt egy játékost a Barca, Griezmann eladása is téma

Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Xavier Bonilla / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Junior Firpo elhagyja a Barcelonát és az angol élvonalban szereplő Leeds Unitedben folytatja, ezt kedden jelentette be a két klub. A Marca szerint 15 millió euróért vált csapatot a 24 éves védő, aki négy éves szerződést kötött. Junior Firpo 2019 nyarán, 18 millió euróért érkezett a Betistől, ahol kiválóan futballozott, a Barcánál azonban már nem tudta megszilárdítani a helyét. 41 mérkőzésen játszott két szezon alatt, két gólja és három gólpassza volt. Firpo előtt Jean-Clair Todibo, Juan Miranda, Trincao és Matheus Fernandes is elhagyta már a csapatot.

Közben arról mennek a hírek, hogy Antonie Griezmann is eladósorba kerülhet. A Barcelona milliárdos adósságot görget maga előtt és a La Liga által meghatározott fizetési plafont is jelentősen túllépte, a francia támadó eladása sokat javíthatna a helyzeten, valamint a vezetőedző, Ronald Koeman úgy tervez, hogy Lionel Messi, Memphis Depay és Sergio Agüero épp elég a támadósorba.

Kapcsolódó
A Barcelona szenved, hogy megszabaduljon fölöslegessé vált focistáitól
Nem hajlandók közös megegyezéssel távozni, ahhoz túl jól fizet a klub.

A világajnok Griezmann jelenleg a klub legjobban fizetett labdarúgója, mióta július 1-jén lejárt Messi szerződése. Az argentinnal zajlanak a tárgyalások, de a hosszabbítását egyelőre nem jelentették be.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik