Nemzetközi foci

Copa America: Neymar-gól és brazil kiütés a nyitányon

A brazil labdarúgó-válogatott magabiztos győzelemmel rajtolt a Copa Americán: Neymar vezérletével Venezuelát múlta felül háromgólos különbséggel a torna vasárnapi nyitómérkőzésén.

A házigazdáknak nem volt nehéz dolguk, mert Venezuela úgy rugaszkodott neki a találkozónak, hogy a küldöttségből tucatnyi személynek – játékosnak, stábtagnak – lett pozitív a koronavírustesztje. A keretből szombaton nyolc labdarúgó esett ki, akik helyett 15 újonnan behívott csatlakozott a nemzeti együtteshez. Ilyen előzmények után odaállni a házigazda, Brazília elleni nyitómeccsre óriási tett, de semmiképp sem jó ómen.

A brazilok természetesen végig nagy kedvvel játszottak. Marquinhos révén már a 23. percben megszerezték a vezetést, majd a csapat kulcsembere, Neymar a 64. percben büntetőből volt eredményes – a 67. gólját szerezte a válogatottban. A PSG támadója a hajrában egy gólpasszt is kiosztott Gabriel Barbosának, ezzel alakult ki a 3-0-as végeredmény.

Kapcsolódó
Goran Pandev a legnagyobb király!
Álmosító, de győztes angolok, semmit nem játszó horvátok, a torna eddigi legjobb meccse, és egy nemzet születése az Eb harmadik napján.

A B csoport másik összecsapásán Kolumbia 1-0-ra verte Ecuadort, míg Peru ezúttal szabadnapos volt.

Copa America

B csoport:
Brazília-Venezuela 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Marquinhos (23.), Neymar (64. – 11-esből), Gabriel Barbosa (89.)

 

Kolumbia-Ecuador 1-0 (1-0)
G.: Cardona (42.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik