Yuri CORTEZ / AFP
Nemzetközi foci sport

Egy válogatott kieshet a Copáról a koronavírus miatt

A Copa America vasárnapi nyitómérkőzésére készülő venezuelai labdarúgó-válogatottból, illetve annak stábjából 12 személynek lett pozitív a koronavírustesztje, írta az MTI.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) egyelőre nem közölte, hogy így mi lesz a sorsa a házigazda brazilok elleni összecsapásnak, melyet közép-európai idő szerint vasárnap este 23 órától rendeznének. Annyit lehet tudni, hogy az érintettek tünetmentesek és a szállodai szobájukban vannak elkülönítve.

A venezuelaiak pénteken érkeztek Brazíliába, két nappal korábban két futballista Wilker Angel és Rolf Feltscher pozitív tesztet adott, így ők nem is tartottak a csapattal.

Az ESPN szerint a dél-amerikai szövetség a venezuelaiak rendelkezésre bocsátott egy repülőgépet arra az esetre, ha gyorsan szükség lenne további játékosok behívására.

Az idei Copa Americának eredetileg Argentína és Kolumbia közösen lett volna a házigazdája, de a politikai helyzet és a pandémia miatt végül négy brazil város – Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiaba és Goiania – öt stadionjában rendezik a tornát. A döntőre július 10-én kerül sor a legendás Maracana Stadionban.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!