Nemzetközi foci

Egy válogatott kieshet a Copáról a koronavírus miatt

Yuri CORTEZ / AFP
Yuri CORTEZ / AFP

A Copa America vasárnapi nyitómérkőzésére készülő venezuelai labdarúgó-válogatottból, illetve annak stábjából 12 személynek lett pozitív a koronavírustesztje, írta az MTI.

A dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) egyelőre nem közölte, hogy így mi lesz a sorsa a házigazda brazilok elleni összecsapásnak, melyet közép-európai idő szerint vasárnap este 23 órától rendeznének. Annyit lehet tudni, hogy az érintettek tünetmentesek és a szállodai szobájukban vannak elkülönítve.

A venezuelaiak pénteken érkeztek Brazíliába, két nappal korábban két futballista Wilker Angel és Rolf Feltscher pozitív tesztet adott, így ők nem is tartottak a csapattal.

Az ESPN szerint a dél-amerikai szövetség a venezuelaiak rendelkezésre bocsátott egy repülőgépet arra az esetre, ha gyorsan szükség lenne további játékosok behívására.

Az idei Copa Americának eredetileg Argentína és Kolumbia közösen lett volna a házigazdája, de a politikai helyzet és a pandémia miatt végül négy brazil város – Rio de Janeiro, Brazíliaváros, Cuiaba és Goiania – öt stadionjában rendezik a tornát. A döntőre július 10-én kerül sor a legendás Maracana Stadionban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik