Nemzetközi foci

13 nap múlva rajtol a Copa América, de nincs házigazdája a tornának

Juan BARRETO / AFP
Juan BARRETO / AFP

Június 13-án, az Argentína-Chile mérkőzéssel venné kezdetét a Copa América, amelynek eredetileg két házigazdája lett volna, Kolumbia, valamint Argentína.

Május 20-án derült ki, hogy Kolumbia az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt azt szerette volna, ha a torna átkerül őszre, de a dél-amerikai szövetség ebbe nem ment bele, így maradt Argentína az egyedüli házigazda.

Jelenleg azonban ott sem lehet mérkőzéseket rendezni, mivel tombol a koronavírus-járvány, az elmúlt egy hétben 213 ezer pozitív esetet regisztráltak, és háromezernél is többen haltak meg.

A járvány miatt Argentínában egyre többen ellenezték a rendezést, és a napokban az uruguayiak klasszis csatára, Luis Suárez is kiemelte, egyetlen sportesemény sem lehet fontosabb az emberek egészségénél.

A dél-amerikai szövetség hétfőn ül össze, hogy mérlegelje, legyen-e új házigazdája a tornának, vagy ismét elhalasszák, ahogy tavaly is tették. A legutóbbi, 2019-es Copát Brazília nyerte, amely akkor a döntőben 3-1-re verte Perut.

Olvasói sztorik