Juancho Torres / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Nemzetközi foci sport

Két ország lenne a Copa América házigazdája, de jelenleg egyik sem rendezhet meccseket

Mi lesz a Copa Américával?

A tavalyról elhalasztott tornán az eredeti tervek szerint a nyitómeccset június 13-án Argentína és Chile játssza Buenos Airesben, de Argentínában leállt a futballélet a koronavírus-járvány miatt.

Az ezúttal csak dél-amerikai csapatokat felvonultató – a meghívott Ausztrália és Katar lemondta a szereplést – viadal másik házigazdája Kolumbia lett volna, de a kontinentális szövetség elutasította az ország kormányzatának azt a kérését, hogy halasszák novemberre a tornát. Kolumbiában országszerte tüntetnek egy ideje a kormány ellen, és a tiltakozók még Libertadores Kupa-meccseket is megzavartak.

Így aztán Argentína magára maradt, és kérdés, a mostani lépés után sikerül-e időben elkezdeni a tornát.

A Johns Hopkins Intézet adatai alapján Argentínában az elmúlt egy hétben majdnem 205 ezer pozitív esetet regisztráltak, és 3445-en haltak meg a járványban.

Frissítünk!

Az argentin szövetség tájékoztatása szerint 9 napra függesztik fel a bajnokságot. A mostani bejelentés szerint a felfüggesztés nem érinti a jövő hétre tervezett Libertadores Kupa-meccseket.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!