Nemzetközi foci

Padlóra küldte a csapatot a koronavírus, egy sérült középpályás áll a kapuba

Alejandro Pagni - Pool/Getty Images
Alejandro Pagni - Pool/Getty Images

Már 25 játékos koronavírusos az argentin River Plate labdarúgócsapatánál, írja az MTI. A Buenos Aires-i klub a hétvégén 15 esetet jelentett, majd hétfőn közölte, hogy újabb tíz futballistánál hozott pozitív eredményt a teszt.

A River Plate csütörtökön hajnalban, a Libertadores Kupában a kolumbiai Independiente Santa Fé ellen lép pályára, és így a meccsen több kulcsjátékosa nélkül kénytelen szerepelni. A Bajnokok Ligája dél-amerikai megfelelőjének tekintett sorozatban 50 labdarúgót nevezhetnek a keretbe a csapatok, az argentin klubnak azonban most óriási gondot okoz, hogy a megbetegedések miatt egyetlen kapusa sem áll rendelkezésre.

Így egy középpályás, Enzo Pérez áll majd a kapuba, már készültek is felvételek arról, hogy edzésen a vonal elé állt. A dolog további érdekessége, hogy Pérez sérült, de pályára kell lépnie, hogy csapata ki tudjon állni.

Argentínában a járvány második hulláma tombol, hétfőn például 28 680 új megbetegedést jelentettek. A pandémia kezdete óta mintegy 3,3 millió fertőzöttet regisztráltak, és több mint 71 ezren hunytak el a Covid-19 betegséggel összefüggésben.

Kapcsolódó
Az elnök szavai alapján komoly változások lesznek a Barcánál
Szép sorjában be is jelentik ezeket a jövő héttől.
Olvasói sztorik