Nemzetközi foci

Az elnök szavai alapján komoly változások lesznek a Barcánál

Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Furcsa leírni, de az utolsó fordulóban nem a bajnoki cím, hanem a dobogós helyezés a tét a Barcelona számára. A csapat Celta Vigo elleni vereségével eldőlt, hogy az első helyre semmi esély, így most már hátrafelé kell nézelődni, ugyanis a Sevilla csak két ponttal van lemaradva a harmadik helyen tanyázó Lionel Messiék mögött.

Kapcsolódó

Épp ezért még nem akart a jövőt illető konkrétumokról beszélni Joan Laporta, a klub elnöke a Marcának, igaz, azt belengette, hogy biztosan lesznek változások. Azt mondta, hogy a kupagyőzelemre büszkék, viszont értetlenül áll a korai Bajnokok Ligája-búcsú és a bajnoki sikertelenség előtt.

Egy csomó döntést kell meghoznunk, ezeket természetesen majd mind bejelentjük. Keményen kell dolgoznunk, hogy egy olyan csapatot építsünk fel, amely megnyeri a BL-t és a La ligát is, amitől valljuk meg, messze vagyunk. Egy ciklus lezárult, meg kell újulnunk

– mondta Laporta.

A spanyol lapok elmúlt napokban megjelent cikkei alapján az egyik első lépés Ronald Koeman leváltása lehet. Bár hosszabbított a katari klubjánál, de Xavi tűnik egyelőre a legesélyesebbnek a posztra. A keretben is változások várhatóak, a lapok már szedik össze, kire nincs szüksége a Barcának.

Kapcsolódó
Állítólag eldőlt a Barca-edző sorsa
Bár még van egy forduló, az már biztos, hogy a Barcelona nem lesz bajnok.

A Barcelona az Eibar otthonában zárja a szezont. A bajnoki cím a két madridi rivális, az Atlético és a Real között dől el, előbbi két pont fórban van, de pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény utóbbinak kedvezne.

Olvasói sztorik