JAN WOITAS / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
Nemzetközi foci sport

Magyar focistát választottak az év játékosának a lipcsei szurkolók

A magyar válogatott Willi Orbánt választották az idény játékosának a Bundesligában a második helyen záró RB Leipzig szurkolói.

A lipcsei klubot 2015 óta erősítő védő honfitársát, Gulácsi Péter, valamint a spanyol Dani Olmót, és a svéd Emil Forsberget előzte meg a szavazás utolsó körében.

Orbán idén 40 tétmérkőzése szerepelt a Lipcsében, ezeken 5 gólja és 2 gólpassza volt. A lipcsei védelem a legjobb volt a Bundesligában, mivel a csapat 34 forduló alatt csak 32 gólt kapott.

A német klub honlapja azt is megemlíti, Orbán 136 fejpárbajt nyert meg az előző bajnokságban, amivel a harmadik legjobb a ligában, az összes párharcának pedig a 64,7 százalékát vívta meg sikerrel, ezzel ő áll a házi rangsor élén ebben a mutatóban.

És ami szintén impozáns statisztika: Orbán meccsenként átlagban 0,57 szabálytalanságot követett el, vagyis nem az a típus, aki minden eszközt bevet, hogy megszerezze a labdát.

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!