Juan Mabromata - Pool/Getty Images
Nemzetközi foci sport

Lionel Messi tizenegyese nem volt elég Argentínának a győzelemhez

Argentína házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott Chilével a jövő évi, katari labdarúgó-világbajnokság dél-amerikai selejtezősorozatának ötödik fordulójában, csütörtökön.

Lionel Messi már a 24. percben vezetést szerzett tizenegyesből, ezzel megszerezte 72. gólját a válogatottban. Csakhogy ez nem volt elég a sikerhez, mert nem sokkal később Alexis Sánchez egyenlített. Mint később kiderült, ezzel a végeredmény is kialakult.

A Santiago del Esteróban rendezett zárt kapus mérkőzés előtt megemlékeztek a tavaly novemberben elhunyt Diego Maradonáról, az Unico Madres de Ciudades stadion előtt leleplezték az őt ábrázoló óriási bronzszobrot.

Agustin Marcarian – Pool/Getty Images Diego Maradona szobra.

Az argentinok kedden Kolumbiával találkoznak, amely 3-0-ra győzött Peruban. A világbajnokságra az első négy helyezett jut ki, az ötödik pedig interkontinentális pótselejtezőt játszhat, Kolumbia a sikerével még így is csak hatodik, így nagyon kellenek a pontok.

Eredmények – világbajnoki selejtezők, Dél-Amerika, 5. forduló

Uruguay-Paraguay 0-0
Argentína-Chile 1-1 (1-1)
Peru-Kolumbia 0-3 (0-1)
Bolívia-Venezuela 3-1 (1-1)

Az állás:

1. Brazília 12 pont/4 mérkőzés,
2. Argentína 11/5,
3. Ecuador 9/4,
4. Paraguay 7/5 (6-5),
5. Uruguay 7/5 (7-7),
6. Kolumbia 7/5 (9-11),
7. Chile 5/5,
8. Bolívia 4/5,
9. Venezuela 3/5,
10. Peru 1/5

Ahol a futball esze és szíve találkozik!

Válogatott írások a legjobbaktól.

Minden hónapban legalább 24 kiemelkedő színvonalú tartalom havi 990 forintért. Próbáld ki 490 forintért az első hónapban!

Ahogyan szerzőgárdánk összetétele ígéri, a legkülönfélébb műfajokban, témákban jelennek majd meg szövegek: lesznek elemzések, interjúk, kisprózák, riportok, lesznek hazai és nemzetközi témák, adat- és véleményalapú cikkek egyaránt.

Tartsatok velünk minél többen, hogy együtt alakíthassuk, építhessük az új magyar futballújságot, amely leginkább az írások nívójával és egyediségével akar kitűnni! Fizessetek elő, olvassatok, kövessetek minket, vitatkozzatok velünk, adjatok ötleteket! Várjuk ebbe a közösségbe mindazokat, akiknek a futball csak egy játék, s mindazokat, akiknek a futball több mint egy játék.

KIPRÓBÁLOM!