Nemzetközi foci

Antonio Contéval intene búcsút a Premier League lúzere a trófeamentes életnek

Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images
Sportinfoto/DeFodi Images via Getty Images

Nemzetközi sajtóértesülések szerint Antonio Contét szeretné leültetni a kispadra a Tottenham Hotspur vezetősége.

Kapcsolódó
Megköszönte távozó edzőjének a bajnoki címet az Inter
Antonio Contéval közös megegyezéssel szerződést bontott a klub.

A Juventus kilenc éve tartó egyeduralmát megtörő szakember a bajnoki cím dacára távozik az Internazionale csapatától, így akad számtalan kérője. Többek között a Real Madriddal is szóba hozták a spanyol lapok, ám Carlo Ancelotti kinvezésével ez a szál tárgytalanná vált. Az átigazolási ügyekre specializálódott Fabrizio Romano szerint egészen másfelé tart: Londonba.

A Tottenham rendkívüli módon megerősödött a 21. századra, saját nevelésű játékosokra építve Mauricio Pochettino vezérletével bajnoki ezüstéremig és Bajnokok Ligája-döntőig vezette a Spurst. Egy dolog azonban nagyon hiányzik a Tottenhamnél, a trófeák. A csapatot megbélyegezték, mint a Premier League lúzerét, amiért mindig elhasal a finálékban. Utoljára 2008-ban nyert számottevő kupát a klub, ekkor a Ligakupát sikerült elhódítani, de ezen kívül semmi nem jött össze ebben az évszázadban.

Kapcsolódó
Kane most unta meg, hogy nem nyer semmit a Tottenhammel
Szeretne továbbra is a Premier League-ben játszani, csak már máshol.

Antonio Conte a Chelsea-nél bizonyította már, hogy Angliában is megállja a helyét, az Interrel is bajnok lett, így őt látják a megfelelő embernek, hogy végre trófeát szerezzen a klub. Annál is inkább, mert valamivel meg kell győzni Harry Kane-t, hogy maradjon és ezt egy ilyen kaliberű edzővel talán el lehet érni.

Olvasói sztorik