Nemzetközi foci

Agüero még a fizetése feléről is lemondana, hogy a Barcáé legyen

Dave Thompson / POOL / AFP
Dave Thompson / POOL / AFP

Sergio Agüero, az angol bajnok Manchester City argentin labdarúgója jelenlegi fizetésének felével is beéri, csak hogy a Barcelona játékosa lehessen, írta a madridi AS.

A spanyol sportnapilap, amely kész tényként kezeli, hogy a 32 éves támadó a nyártól a katalánoknál folytatja pályafutását, úgy tudja, hogy Agüero körülbelül 12 millió eurót keresett évente angliai klubjánál.

Az AS szerint ugyanakkor az ennél szerényebb barcelonai fizetést kiegészíthetik különféle bónuszok, amelyek elsősorban a csatár által lejátszott mérkőzések számától, a megnyert trófeáktól és egyéb mutatóktól függenek.

A hamarosan szabadon igazolhatóvá váló Agüero a Cityvel kötött szerződése lejárta után, a Chelsea-vel most szombaton sorra kerülő Bajnokok Ligája-döntőt követően írhat alá a Barcához.

Agüero távozását a hét elején kotyogta ki Josep Guardiola, a manchesteriek vezetőedzője, aki így fogalmazott: „közel áll hozzá, hogy megállapodjon a szívemnek oly kedves klubbal, a Barcelonával, ahol minden idők legjobb futballistája, Lionel Messi mellett fog játszani”.

Agüero 2011 óta erősíti a Manchester Cityt, amelynek színeiben a hétvégi BL-döntő lesz az utolsó mérkőzése. Vasárnap, az Everton ellen 5-0-ra megnyert bajnokin kétszer is betalált, így eddig 389 találkozón 260 alkalommal volt eredményes, amivel ő a klub gólrekordere.

Az argentin válogatottban eddig 97 alkalommal szerepelt és 41 gólt szerzett.

Olvasói sztorik