Nemzetközi foci

Egy év után távozhat a Barca középpályása

Kisbenedek Attila / AFP
Kisbenedek Attila / AFP

Miralem Pjanic tavaly nyáron érkezett a Barcelonába, amikor a katalán csapat gyakorlatilag középpályást cserélt a Juventusszal. Pjanic 60 milliójába került a Barcának, de anyagilag még így is a katalánok jártak jobban, mivel a brazil Arthur Melóért 72 millió eurót fizetett nekik a Juventus.

Pjanic 19 bajnokin játszott a Barcelonában, gólja és gólpassza nem volt, pedig egy évvel korábban a Juventusban 11 gólban is benne volt (hármat ő szerzett, nyolcnál gólpasszos volt), igaz, ott sokkal több pontrúgás jutott neki, mint új klubjában.

Most, hogy a topligák véget értek, beindultak az átigazolási pletykák, és ebből Pjanic sem maradhatott ki, a Mundo Deportivo nevű spanyol lap szerint a Bayern München, a Chelsea, valamint a PSG is érdeklődik a 100-szoros bosnyák válogatott középpályás iránt, aki első idényében egy trófeát söpört be a Barcával, a Király Kupát nyerte meg.

Mivel Bosznia nem játszik az Eb-n, így Pjanic pihenhet a nyáron, és megfontolhatja, érdemes-e váltani, vagy inkább megvárja, lesz-e változás a Barcelona kispadján, és ad magának még egy évet a klubnál.

Olvasói sztorik