Nemzetközi foci

Simeone: Mondtam Suáreznek, ahogy nekünk, úgy neki is kell a győzelem

Angel Martinez/Getty Images
Angel Martinez/Getty Images

Interjút adott az argentin ESPN-nek Diego Simeone azt követően, hogy megnyerte a spanyol bajnokságot az Atlético Madrid, amely az utolsó fordulóban biztosította be az első helyét. Az argentin szakember hosszan beszélt arról, milyen nehézségeken ment át a csapatával, és hogy lehet sokan unták azt, ahogy olykor játszott a csapat, de ő a maga részéről próbált egy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani a csapatával, mert hitt benne, hogy ezzel lehetnek sikeresek.

Kapcsolódó

Az interjú egyik legérdekesebb része az, amikor Luis Suárezről beszélt. Az uruguayi csatárról tavaly lemondott a Barcelona, így került aztán az Atletihez. Mint most kiderült, ha Simeonén múlik, már korábban leigazolták volna.

Beszéltünk, amikor még Liverpoolban játszott, de ő a Barcelonát választotta, amiért nem lehet hibáztatni. Aztán a szakítás után a klubvezetés rákérdezett, én meg mondtam nekik: »Ez most komoly? Mindenképpen!« Felhívtam és mondtam neki, ahogy nekünk, úgy neki is kell a győzelem. Amikor az embereknek szükségük van egymásra, az gyakran jól sül el

– mondta Simeone a játékosról, aki 21 góljával a negyedik lett a rangsorban.

Kapcsolódó
Luis Suárez eldöntötte, hol folytatja pályafutását
A bajnoki cím megszerzése után közölte.

Joao Félixszel kapcsolatban azt mondta, hogy természetesen zavarja, hogy edzőként nem mindig tudja a legjobbat kihozni a portugálból, de úgy érzi, a szezon második felére sikerült, és a labdarúgó is jobban megértette, mit kér tőle Simeone. Az edző szerint még van hova fejlődniük, de dolgoznak rajta.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik