Nemzetközi foci

Guardiola kiakadt az ellenfél edzőjének gólörömén

Sky Sports
Sky Sports

Joao Cancelo kiállítása miatt a 10. perctől emberhátrányban játszott a bajnoki címet már korábban begyűjtő Manchester City, amely végül 3-2-es vereséget szenvedett a Brighton otthonában.

Pedig a City 2-0-ra vezetett Ilkay Gündogan és Phil Foden góljaival, de a Brighton a második félidőben megfordította a meccset. A lefújás után a két edző, Graham Potter és Josep Guardiola összetűzésbe keveredett, sőt Guardiola segítői is mondták a magukét Potternek.

A sajtótájékoztatón megkérdezték Guardiolát, hogy miért vitatkozott Potterrel, de azt felelte, megtartja magának, amit a másik edzőnek mondott. Potter azonban bőbeszédűbb volt.

Guardiola csalódott volt, mert az első gólunknál túl hevesen reagáltam, ami nem volt szerencsés, és ezért elnézést kérek. Egyszerűen csak kitörtek belőlem az érzelmek

árulta el a Brighton edzője.

A meccsen a City mindössze 37 százalékban birtokolta a labdát, ez negatív rekord Guardiola edzői pályafutását tekintve. A Brighton először nyert a Premier League-ben a City ellen, a korábbi hét meccset egyaránt elvesztették, és gólból is mindössze kettőt szereztek, miközben huszonegyet kaptak. Szóval abszolút érthető, ha Pottert elragadtak az érzelmei a góloknál.

Olvasói sztorik