Nemzetközi foci

3645 nap után tért vissza az élvonalba a ManCity kapusa

PETER POWELL / POOL / AFP
PETER POWELL / POOL / AFP

Korábban sohasem fordult még elő ilyen a Premier League-ben: 3645 nap után lépett pályára ismét az élvonalban egy játékos, név szerint Scott Carson, akinek Pep Guardiola szavazott bizalmat a bajnok Manchester Cityben.

Kapcsolódó
A járvány hazavágta a legizgalmasabb focibajnokságot is
Az üres lelátók és a szokásosnál is feszesebb tempó minden idők legunalmasabb Championship-idényét eredményezték, és még az is összejöhet, hogy mindhárom tavalyi kieső visszajut a Premier League-be, amire még sosem volt példa.

A 35 éves, négyszeres angol válogatott kapus a Leeds United és a Liverpool után legutóbb 2011. május 22-én a West Bromwich Albion színeiben védett a Newcastle United ellen a PL-ben, ezt követően két évet a török Bursaspornál töltött, majd a Wigan és a Derby County játékosa volt.

A Manchester City 2019 augusztusában kifejezetten Ederson és Claudio Bravo mögé harmadik kapusnak szerződtette, azóta most pénteken védett először – éppen a Newcastle ellen.

A mérkőzés végül igazi gólzáport hozott, de végül a Manchester City idegenben 4-3-ra nyert úgy, hogy Carson a 62. percben büntetőt is védett, más kérdés, hogy a kipattanóból gól lett.

A győzelmet végül a triplázó Ferran Torresnek köszönhette a City, a 66. percben az ő találatával alakult ki a végeredmény.

Premier League, 36. forduló

Newcastle United – Manchester City 3-4 (2-2)
gól: Krafth (25.), Joellinton (45., 11-esből), Willock (63.), illetve Ferran Torres (42., 64., 66.), Cancelo (39.)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik