Nemzetközi foci

Kimaradt a horvátok Eb-keretéből a bocsánatot kérő tékozló fiú

Anders WIKLUND / TT News Agency / AFP
Anders WIKLUND / TT News Agency / AFP

Zlatko Dalic, a világbajnoki ezüstérmes horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya hétfőn kihirdette 26 fős Európa-bajnoki keretét, amelyben ígéretéhez híven nem számít a tékozló stuttgarti védőre, Borna Sosára.

Kapcsolódó
Így marad le az Eb-ről a leglúzerebb futballista
Borna Sosa mindent felégetett maga mögött a horvátoknál, majd kiderült, mégsem lehet német válogatott.

„Remélem, hogy egyszer Sosa megérdemli majd a horvát mezt. Végül minden a legjobban alakult, bízom benne, hogy a játékaival megmutatja, hogy hasznos számunkra. Nem vagyunk olyan luxushelyzetben, hogy lemondhassunk minőségi játékosokról. Bornával beszélgettünk, a fiú mindent elfogadott, és mostantól minden rajta múlik” – nyilatkozta Dalic.

A Stuttgart balhátvédjére a horvát válogatott ugyan számított volna, ő azonban úgy döntött, a németeket választja. Miután felégette maga mögött a hidakat, és törölte a korosztályos szinten horvát mezben készül fotóit, a FIFA jelezte, nem engedélyezheti a nemzetváltást. Sosa bocsánatot kért, de Dalic ezek után nem számolt vele.

A szövetségi kapitány elmondása szerint a keret jövő kedden találkozik Rovinjban, de sokan csak pénteken csatlakoznak a csapathoz, sőt a Bajnokok Ligája-döntős Chelsea középpályása, Mateo Kovacic, valamint az Európa-bajnoki negyeddöntős horvát U21-es válogatott tagjai még később érkeznek az edzőtáborba.

A horvátok előbb június 1-jén Örményországgal, majd 6-án Belgiummal játszanak felkészülési meccset, azután pedig a skóciai St. Andrewsba utaznak, ugyanis ott lesz a bázisuk az Eb ideje alatt.

A június 11. és július 11. között 11 európai városban – közte Budapesten – sorra kerülő Európa-bajnokságon Dalic együttese előbb Londonban az angolokkal, majd Glasgow-ban a csehekkel és a skótokkal játszik. A csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb harmadik jut a nyolcaddöntőbe.

A horvát válogatott bő kerete

Kapusok: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Lovre Kalinic (Hajduk Split), Simon Sluga (Luton)
Védők: Sime Vrsaljko (Atlético Madrid), Domagoj Vida (Besiktas), Josip Juranovic (Legia), Dejan Lovren (Zenit), Duje Caleta-Car (Marseille), Borna Barisic (Rangers), Mile Skoric (NK Osijek), Josko Gvardiol (Dinamo Zagreb), Domagoj Bradaric (Lille)
Középpályások: Luka Modric (Real Madrid), Marcelo Brozovic (Internazionale), Milan Badelj (Genoa), Mateo Kovacic (Chelsea), Nikola Vlasic (CSZKA Moszkva), Mario Pasalic (Atalanta), Luka Ivanusec (Dinamo Zagreb)
Csatárok: Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Ivan Perisic (Internazionale), Andrej Kramaric (Hoffenheim), Josip Brekalo (Wolfsburg), Ante Rebic (Milan), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna)
Tartalékok: Ivica Ivusic (kapus, NK Osijek), Filip Uremovic (védő, Rubin Kazany), Marin Pongracic (védő, Wolfsburg), Nikola Moro (középpályás, Dinamo Moszkva), Lovro Majer (középpályás, Dinamo Zagreb), Toma Basic (középpályás, Bordeaux), Kristijan Lovric (támadó, Gorica), Marko Livaja (Hajduk Split)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik