Nemzetközi foci

Nagy visszatérővel erősíthet a magyar válogatott Eb-ellenfele

MARKUS GILLIAR / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP
MARKUS GILLIAR / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP

Kereken száz alkalommal volt eddig német válogatott Thomas Müller, de a Bayern klasszisa utolsó meccsét 2018 novemberében játszotta a Nationalelfben.

A Bayernnel a tizedik bajnoki címét begyűjtő Müller fontos tagja volt a müncheni csapatnak, 11 góljával a második a házi góllövőlistán a Gerd Müller Bundesliga-rekordját a hétvégén beállító Robert Lewandowski mögött, a 18 gólpasszánál többet viszont nemhogy a Bayernben, az egész bajnokságban nem osztott ki senki.

A német sajtóban már régóta téma volt, hogy nem kellene-e Joachim Löw szövetségi kapitánynak reaktiválnia Müllert, és úgy néz ki, az Európa-bajnoki-keretbe meghívást kap majd a 31 éves játékos is, a DW Sports legalábbis úgy értesült.

A 2014-ben a válogatottal világbajnokságot nyerő Müller eddig két Eb-n szerepelt, és 2012-ben, valamint 2016-ban is bronzérmes lett, előbb az olaszok, majd a franciák állították meg a németeket az elődöntőben. Amilyen jól ment Müllernek a vébéken (10 góljával holtversenyben a nyolcadik), olyan visszafogott volt eddig az Eb-ken, mivel 11 mérkőzés alatt egyszer sem talált be.

A német válogatott a mostani tornán sorrendben a világbajnok Franciaországgal, a címvédő Portugáliával, majd a magyar csapattal találkozik.

A kiemelt képen Müller (balról a harmadik) a Bayern játékosaival melegít a Freiburg elleni bajnoki előtt.

Olvasói sztorik