Nemzetközi foci

Ibrahimovic nélkül kell kiharcolnia a BL-t a Milannak

Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Massimiliano Ferraro / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Zlatan Ibrahimovicot térdsérülés miatt le kellett cserélni a Milan Juventus elleni rangadóján, és a vizsgálatok után kiderült, hogy svéd csatár a hátralévő három fordulóban már nem játszhat. Pedig a Milannak még hajtania kell, hogy beférjen az első négybe, és ezáltal hosszú idő után ismét a BL-ben szerepelhessen.

A Milan a Torinóval, a Cagliarival és az Atalantával találkozik az utolsó három fordulóban, és ha hat pontot szerez, akkor biztosan BL-résztvevőnek mondhatja magát. 

A 39 éves Ibrahimovic mindössze 19 meccsen játszott a bajnokságban, de 15 góljával így is a Milan legeredményesebb játékosának számít. Mivel nemrég reaktiválta magát, így Ibrahimovic a svéd válogatottal ott lehet az Eb-n, úgyhogy a sérülése miatt a skandináv csapatnál is aggódhatnak.

A Football Italia szerint jelen állás szerint nagy az esélye annak, hogy a svédek első csoportmeccsén, a spanyolok ellen még nem léphet pályára, de a lengyel és a szlovák védők kezdhetnek barátkozni a gondolattal, hogy Ibrahimoviccsal is meg kell küzdeniük.

Olvasói sztorik