Nemzetközi foci

Ha négyszer nyer, bajnok lesz a Real Madrid

Josep LAGO / AFP
Josep LAGO / AFP

Nem tudott élni a hazai pálya előnyével az FC Barcelona, amely a spanyol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának rangadóján gól nélküli döntetlent ért el az Atlético Madriddal.

Kapcsolódó
Elképesztő nagy pechje van a Real Madridnak
Sergio Ramos ismét megsérült, lemaradhat a bajnoki hajráról.

Az első félidőben mindkét csapatban sérülés történt, előbb a a vendégek veszítették el Thomas Lemart, majd a 32. percben Sergio Busquets kért cserét – a Barca játékosa ugyan fejsérülése ellenére visszatért a pályára, de egy perc múlva jelezte, rosszul érzi magát.

A nagyobb helyzeteket az Atlético alakította ki, de Marc-André ter Stegen többször is bravúrral védett. A másik oldalon Lionel Messi is kihagyott egy ziccert a 41. percben.

A 70. percben a csereként beállt uruguayi Ronald Araujo betalált ugyan az Atlético kapujába, de les miatt a bíró érvénytelenítette. A hajrában még Ousmane Dembéle helyzete és Lionel Messi szabadrúgása volt veszélyes, de az eredmény nem változott (0-0).

Ez azt jelenti, hogy a két csapat között maradt a két pont különbség, és ugyan az Atlético még a La Liga élén áll, amennyiben a Real Madrid megnyeri a vasárnapi, Sevilla elleni hazai mérkőzését, átveszi a vezetést a bajnokságban.

Sőt, ha hozza a hátralévő négy meccsét, akkor bajnok lesz.

La Liga, 35. forduló

Barcelona – Atlético Madrid 0-0

 

Alavés – Levante 2-2 (1-2)
gól: Pere Pons (30.), Joselu (87.), illetve Morales (36., 42.)

Cádiz – Huesca 2-1 (2-1)
gól: M. López (43.), G. Silva (45. öngól), illetve Rafa Mir (45.)

 

Athletic Bilbao – Osasuna 2-2 (1-1)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik