Nemzetközi foci

Ole Gunnar Solskjaer élete első döntőjére készülhet a Manchester United edzőjeként

Martin Rickett/PA Images via Getty Images
Martin Rickett/PA Images via Getty Images

A várakozásoknak megfelelően 6-2-s hazai sikerét követően az Európa Liga döntőjébe jutott a Manchester United. A római visszavágón 3-2-s vereséget szenvedett ugyan, összesítésben így is három góllal jobbnak bizonyult ellenfelénél az angol csapat.

Fred indítása után Edinson Cavani lépett ki gólhelyzetben és magabiztosan lőtt a hálóba, ezzel került előnybe a vendég együttes. Ekkor már öt Roma-gólra lett volna szükség a fináléhoz.

Az AS Roma becsületére váljék, megpróbálta legalább megnyerni a hazai találkozót, Edin Dzeko fejesével és Bryan Cristante tizenhatoson kívüli lövésével fordítani tudott.

Az öröm azonban csak a 70. percig tartott, ekkor elbóbiskoltak a római védők és Cavani Bruno Fernandes beíveléséből befejelte a második gólját is.

Végül mégis sikerült megnyernie az olaszoknak a meccset, Nicola Zalewski mázlis lövése talált valahogy utat a kapuba.

Ezzel kialakult a végeredmény, amellyel az is eldőlt, hogy az angolokat irányító Ole Gunnar Solskjaer végre megnyer egy elődöntőt. Korábban két Ligakupa-, egy FA Kupa- és egy Európa Liga-elődöntőt bukott a csapatával.

Eközben az Arsenal azért küzdött hazai pályán, hogy a Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa Ligában is angol házidöntőt rendezzenek. Ehhez elegendő lett volna egyetlen találat, azonban

a Villarreal kitartott és a spanyolországi győzelmével fináléba jutott. Ez lesz első nemzetközi kupadöntője 2003 óta, akkor az Intertoto Kupában jutott a lehető legtovább.

Eredmények – Európa Liga, elődöntők, visszavágók

AS Roma-Manchester United 2-2 (0-1)
Gólszerző: Dzeko (57.), Cristante (60.) ill. (Cavani (39., 70.)

Arsenal-Villarreal 0-0

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik