Nemzetközi foci

Solskjaer egy másik Manchester United-legendát is hibáztat a szurkolói rendbontásért

Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images
Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

A Manchester United vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer a szakkommentátorok uszítását hibáztatja, amiért elmaradt a Liverpool elleni rangadó vasárnap.

Az eredetileg vasárnapra tervezett rangadó délutánján a manchesteri drukkerek az Old Trafford környékén gyűltek össze és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és az Európai Szuperliga volt az utolsó csepp a pohárban. A drukkereket nem tudták elterelni a rendőrök, így előbb halasztani, majd teljesen törölni kellett a meccset, amit május 13-án pótolnak majd be.

Kapcsolódó
A Liverpool elleni rangadó előtt jutottak Manchester United-szurkolók a stadionba tüntetni
Hatalmas tömegek tüntetnek, kérdéses a bajnoki sorsa is.

Az Európai Szuperliga kapcsán a manchesteri klub legendája, Gary Neville és a rivális Liverpool korábbi közönségkedvence, Jamie Carragher is hevesen szidta. Solskjaer szerint ez is felhevítette a drukkereket, mire a rangadó napja eljött.

Mindenkinek joga van demonstrálni és a hangját hallatni, amíg békésen teszi. Túlléptek egy határt azok, akik betörtek a stadionba, az ölzözőbe. Amikor rendőrségi ügy lesz egy tüntetésből, az sosem szép látvány és bizonyos emberek nem segítettek ebben a helyzetben. Ez az ő felelősségük is, a média is részben felelős azért, hogy idáig fajultak a dolgok

– mondta Solskjaer az elmaradt bajnoki kapcsán a Mirror szerint.

A Times beszámolója szerint nem nevezte meg Nevile-t és Carraghert a Manchester United edzője, de a kettősre gondolt, mint hangadók, akik olajat öntöttek a tűzre.

Olvasói sztorik