Két NB I-es edző is megtarthatta állását a bentmaradás kiharcolása után

Miután teljesítették a tőlük elvárt feladatot, a következő évben folytathatják a munkát.
Kapcsolódó cikkek

Azok után, hogy eldőlt, a Budapest Honvéd és a Zalaegerszeg is marad az NB I-ben a következő szezonban, mindkét csapat meghosszabbította szerdán edzője szerződését.

Időrendbi sorrendben Horváth Ferencről érkezett bejelentés hamarabb. A kispestiek hétvégén a Budafok 1-0-s legyőzésével biztosították az élvonalbeli tagságot és mivel ezzel teljesítette a magyar edző, amit vállalt szerződéskötéskor, a következő idényben is a Honvédnál marad.

Feri nehéz helyzetben vette át az együttest, de teljesítette, amit vállalt. A jelenlegi legfontosabb célt elértük, és végre nyáron elindulhat egy olyan szezon, amelyet ugyanazzal az edzővel kezdünk, mint akivel befejeztük az előzőt. Értékelni fogjuk az elmúlt időszakot, ennek megfelelően lesznek változások a játékoskeretben is

– mondta Kun Gábor ügyvezető a klub honlapján.

Nem sokkal később a ZTE is bejelentette, hogy a március 15-én kinevezett Waltner Róbert irányításábal kezdi meg a klub a következő szezont is az együttes. A szűkszavú közleményben a zalaiak kiemelték, hat meccs alatt 12 gólt rúgott a csapat Waltnerrel és csak hármat kapott, ráadásul 11 pontot gyűjtve bent is maradt az NB I-ben, ennek jutalma az 1+1 éves kontraktus.