Magyar foci

Napokkal a kiesés után megszólalt a DVTK vezetése

Szigetváry Zsolt / MTI
Szigetváry Zsolt / MTI

Az utolsó előtti fordulóban eldőlt, hogy tíz év élvonalbeli szereplés után kiesik a Diósgyőr az NB I-ből. Furcsa módon ez a klubhonlapon csak hétfőn este jelent meg, amiben röviden felsorolták az okokat:

  • az őszi rossz szereplést (tíz pont, amiből hármat a zöld asztal mellett kapott a csapat),
  • valamint, hogy a vírushelyzet miatt nem lehettek szurkolók a lelátón.
Kapcsolódó
„A stadion nem a klub sikere” – nem a kiesés fáj legjobban a diósgyőri szurkolóknak
Hiába az új tulajdonos és az állami milliárdok, szerintük a vezetésben maradt a rövidlátó gondolkodás, a csapatot pedig nem érzik a magukénak.

Szerdán újabb cikk jelent meg az oldalon, amiben felvázolták, hogy változások lesznek a csapatnál, ami kapcsán megkezdődtek az egyeztetések. Nyilatkozott a DVTK elnöke, Sántha Gergely, azt mondta, hogy akárcsak a szurkolók, úgy a klub minden tagja csalódott a kiesés miatt, az alkalmazottaktól kezdve a vezetőkön át a tulajdonosokig.

Hetek óta tudtuk, hogy ez bekövetkezhet, de egészen más tényként kezelni, hogy 10 év után nem az első osztályban folytatjuk.

Ahogy már korábban jeleztük, a csapatnál lesznek változások, a tulajdonosi kör és a klubvezetés azon dolgozik, hogy a következő idényben olyan csapatunk legyen, amely kivívja a szurkolók és a támogatók elismerését” – így Sántha, aki még azt mondta, ha lesz konkrétum, bejelentik.

A DVTK a télen cserélt tulajdonost, Leisztinger Tamás kiszállt, a helyére Szijj László érkezett többségi tulajdonosnak. A csakfoci.hu azt írta a napokban, hogy a vezetőség magyar edzővel képzeli el a folytatást, légiósok nélkül.

Kapcsolódó
Olvasói sztorik