A következő élő közvetítés része Angol házidöntőt rendeznek idén a Bajnokok Ligájában

Angol házidöntőt tartanak a Bajnokok Ligájában

Clive Rose/Getty Images
Clive Rose/Getty Images

Megvan a Manchester City ellenfele a Bajnokok Ligája döntőjében, miután a Chelsea 2-0-ra legyőzte a Real Madrid csapatát az elődöntő második mérkőzésén.

Az első félidőben főleg a Real Madrid akarata érvényesült, de nagy gólhelyzetig a Chelsea jutott el. Az angolok főleg a bal oldalon támadtak aktívan, amiből hamar megszületett egy lesgól. A 28. percben viszont már érvényes találatot is szereztek a hazaiak, Kai Havertz a kapust átívelte, de labdája a lécen csattant. Az érkező Timo Wernerre viszont senki nem figyelt, aki így a hálóba bólinthatott zavartalanul. Ezután próbált még jobban nyomni a Real, de Benzema fejesét és távoli lövését is kipaskolta Édouard Mendy.

Térfélcsere után a Real Madrid képtelen volt kidolgozni egy helyzetet, sőt rögtön Havertz fejelt egy kapufát. A Chelsea-nek számtalan lehetősége lett volna lezárni a találkozót, de Havertz, Werner és Kanté is kihagyta nagy helyzetét, így aztán az utolsó tíz percven is nyílt maradt a meccs. A Real Madrid sorsa a 85. percben pecsételődött meg, amikor a csereként beálló Christian Pulisic addig-addig várt, amíg centerezhetett Mason Mounthoz, ő pedig néhány lépésről a bal fölsőbe lőtt. Ezzel el is dőlt a meccs, egyben a továbbjutás is.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik