Élő Nemzetközi foci

Nem jelentett gondot a PSG, először jutott BL-döntőbe a Manchester City

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán is érvényesítette a papírformát a Manchester City, amely 2-0-ra verte a PSG-t és története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A mérkőzés úgy alakult, ahogy a hazaiak szerették volna, a havas-jeges pályán már a 11. percben sikerült megszerezni a vezetést: Ederson kapus a saját tizenhatosáról indította a felezővonalnál járó Zincsenkót, aki De Bruyne-höz passzolt, a belga lövése még lejött a blokkról, de érkezett Mahrez, aki jobbról kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A PSG becsülettel próbálkozott, de Marquinhos fejesét követően a labda a lécen csattant, majd Di María próbálkozott, de elvétette távolról az üres kaput.

A Mbappét sérülés miatt nélkülöző párizsiak a második félidő közepén cserékkel próbáltak frissíteni, de gólt ismét a hazaiak szereztek, Mahrez már másodszor volt eredményes, megszerezve ezzel a Manchester City 300. európai kupagólját (2-0).

A PSG-nek egyébként sem maradt sok esélye, de Di María törlesztése és piros lapja mindent eldöntött.

A szezonbeli 12. BL-találkozóján is veretlen Manchester City 2-0-ra nyert és története során először jutott el a legrangosabb kupa fináléjába.

A klub eddig egyszer vívhatott európai kupadöntőt: 1970-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája fináléjában 2-1-re verte a lengyel Górnik Zabrzét.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Manchester City (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapu
v.: Kuipers (holland)
Manchester City: Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Fernandinho, Gündogan – Mahrez, Bernardo Silva (Sterling, 82.), Foden (Agüero, 85.) – De Bruyne (Gabriel Jesus, 82.)
PSG: K. Navas – Florenzi (Dagba , 75.), Marquinhos, Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 83.)– A. Herrera (Draxler, 62.), Verratti, Paredes (Danilo, 75.) – Di María, Icardi (Kean, 62.), Neymar
gól: Mahrez (11., 63.)

Vége!

A City 2-0-ra nyert!

Hullanak a sárgák

Elgurult sok játékos gyógyszere, Verratti durvaság, Zincsenko reklamálás miatt kapott sárgát.

Kettős csere

Ander Herrera és Mauro Icardi helyére Julian Draxler és Moise Kean állt be.

Foden kétszer

De Bruyne labdájával Foden lépett ki, de lövését hiába védte bravúrral Navas, a játékvezető addigra befújta a lest. Egy perc múlva ismét Foden lőtt, ezúttal 15 méterről,  Navas ezt is kiütötte.

Sokat ér a vezető gól

Legutóbb 2018. április 10-én fordult elő, hogy a Manchester City a vezető gól megszerzése után kikapott a Bajnokok Ligájában. Akkor a Liverpool fordított 2-1-re.

Félidő

A PSG mindent megpróbál, de egyelőre a City kezében a meccs és a továbbjutás. Hamarosan folytatjuk.

Mahrez ismét

Na, még a végén egy helyzet, Mahrez lövését védte Navas, a kipattanóból Bernanrdo Silva sem találta el a kaput.

Herrera sem talált kaput

Ez is lehetőség volt, ezúttal Herrera játszotta tisztára magát, de 16 méteres lövése elszállt a léc felett.

Di María majdnem

Kimpembe lent maradt egy akciónál a City tizenhatosánál, a bíró nem állította meg a játékot, Ederson kidobását követően viszont az angolok elveszítették a labdát. Di María felnézett és 26 méterről az üres kaput vette célba, de centikkel elhibázta a bal alsó sarkot.

Úh, mi maradt ki!

Egy veszélyes PSG-ellentámadás végén Marquinhos fejese a lécen csattant.

Mahrez 1-0

Vezet a Manchester City: Ederson csodálatosan indította a saját térfeléről megiramodó Zincsenkót, aki legurította a labdát De Bruyne-nek. A belga lövését ugyan a védők blokkolták, ám jött Mahrez és nem hibázott (1-0).

Majdnem büntető

Egy beadás Zincsenko vállához ért, Kuipers először befújta a tizenegyest, de egyértelmű volt, hogy ez nem az.

Csúszásveszély

Egészen hihetetlenek a körülmények, Angliában ilyen pályán ritkán játszanak. Csak a kapuk előterét sikerült úgy, ahogy letisztítani. El-elcsúszik egy-egy passz, nem véletlenül.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik