Élő Nemzetközi foci

Nem jelentett gondot a PSG, először jutott BL-döntőbe a Manchester City

Paul ELLIS / AFP
Paul ELLIS / AFP
Az idegenbeli 2-1-es győzelem után hazai pályán is érvényesítette a papírformát a Manchester City, amely 2-0-ra verte a PSG-t és története során először bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe.

A mérkőzés úgy alakult, ahogy a hazaiak szerették volna, a havas-jeges pályán már a 11. percben sikerült megszerezni a vezetést: Ederson kapus a saját tizenhatosáról indította a felezővonalnál járó Zincsenkót, aki De Bruyne-höz passzolt, a belga lövése még lejött a blokkról, de érkezett Mahrez, aki jobbról kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0).

A PSG becsülettel próbálkozott, de Marquinhos fejesét követően a labda a lécen csattant, majd Di María próbálkozott, de elvétette távolról az üres kaput.

A Mbappét sérülés miatt nélkülöző párizsiak a második félidő közepén cserékkel próbáltak frissíteni, de gólt ismét a hazaiak szereztek, Mahrez már másodszor volt eredményes, megszerezve ezzel a Manchester City 300. európai kupagólját (2-0).

A PSG-nek egyébként sem maradt sok esélye, de Di María törlesztése és piros lapja mindent eldöntött.

A szezonbeli 12. BL-találkozóján is veretlen Manchester City 2-0-ra nyert és története során először jutott el a legrangosabb kupa fináléjába.

A klub eddig egyszer vívhatott európai kupadöntőt: 1970-ben a Kupagyőztesek Európa Kupája fináléjában 2-1-re verte a lengyel Górnik Zabrzét.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó

Manchester City (angol) – Paris Saint-Germain (francia) 2-0 (1-0)
Manchester, Etihad Stadion, zárt kapu
v.: Kuipers (holland)
Manchester City: Ederson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – Fernandinho, Gündogan – Mahrez, Bernardo Silva (Sterling, 82.), Foden (Agüero, 85.) – De Bruyne (Gabriel Jesus, 82.)
PSG: K. Navas – Florenzi (Dagba , 75.), Marquinhos, Kimpembe, Abdou Diallo (Bakker, 83.)– A. Herrera (Draxler, 62.), Verratti, Paredes (Danilo, 75.) – Di María, Icardi (Kean, 62.), Neymar
gól: Mahrez (11., 63.)

Kegyetlen időjárás

A mérkőzés előtt heves jégeső zúdult a pályára, úgy kellett lapáttal eltakarítani a csapadékot…

(Fotó: Paul ELLIS / AFP)

Döntő 51 év után?

Pep Guardiola azt mondta, a Citynek majdnem tökéletes játékot kell játszania ahhoz, hogy 51 év után ismét európai kupadöntőt játsszon.

A csapat 1970-ben a spanyol Athletic Bilbao, a belga Lierse, a portugál Académica és a német Schalke legyőzése után a Kupagyőztesek Európa Kupája döntőjében 2-1-re verte a lengyel Górnik Zabrzét.

Mbappé csak kispados

A PSG nagy hiányzója Kylian Mbappé, akinek nem jött rendbe százszázalékosan a vádlisérülése, így kilencven percet nem vállalhat – a helyén Mauro Icardi kezd. Mauricio Pochettino még két helyen változtatott, a Párizsban piros lkapot kapott Ander Herrera Herrera váltja a felfüggesztett Idrissa Gueye-t, míg Mitchel Bakker helyett Abdou Diallo kap lehetőséget.

Két Pep-változtatás

Pep Guardiola két változtatást hajtott végre az előző heti felálláshoz képest: a középpályán Fernandinho váltja Rodrit, illetve Olekszandr Zincsenko lesz a balhátvéd Cancelo helyett.

2-1-es szériában

Egy hete ott folytatta a Manchester City, ahol legutóbb abbahagyta a Bajnokok Ligájában: ezúttal Párizsban szerzett egygólos előnyt. Az angolok a legjobb nyolc között két 2-1-es győzelemmel ütötték el a továbbjutástól a Borussia Dortmundot, múlt szerdán pedig ugyancsak 2-1-re nyertek a Paris Saint-Germain otthonában.

Olvasói sztorik