Nemzetközi foci

A Bayern München újabb hűséges játékosának int búcsút

Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst/Getty Images

A Bayern München labdarúgócsapata bejelentette, hogy szezon végén távozik Javi Martínez.

A 32 éves spanyol védő 2012-ben szerződött a német csapatba az Athletic Bilbaótól 40 millió euróért cserébe. A Bayern közleménye kiemeli, hogy az azóta is a bajorokat erősítő futballista két alkalommal is triplázni tudott a klubbal, amikor a Bundesligát, a Német Kupát és a Bajnokok Ligáját is megnyerte az együttessel. Martínez minden évben német bajnok volt egyébként, emellett Európai Szuperkupát és Klubvilágbajnokságot nyert kétszer, Német Kupát ötször és Német Szuperkupát négyszer.

Martínez a védelem harmadik rutinos játékosa, aki szezon végén ingyen távozik, korábban David Alaba és Jerome Boateng eligazolását is bejelentették. Többek között emiatt is döntött úgy Hansi Flick vezetőedző, hogy otthagyja a csapatot, ő alighanem Joachim Löwtől veszi majd át a német válogatott irányítását. Az új edző Julian Nagelsmann lesz.

Kapcsolódó
De miért igazol át Gulácsiék edzője a rivális Bayernhez?
Hetek óta olvasni lehetett róla, hogy a Bayern Münchentől távozó Hansi Flick helyét a csapat aktuálisan legnagyobb Bundesliga-ellenfelét irányító Julian Nagelsmann veheti át. A 33 éves vezetőedző egész életében erről a lehetőségről álmodott.
Olvasói sztorik