Nemzetközi foci bajnokok ligája

A Manchester City teljesen levette a pályáról Kylian Mbappét

Alex Grimm/Getty Images
Alex Grimm/Getty Images

A Manchester City szerdán hátrányról fordítva győzött 2-1-re a PSG otthonában a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó
Hátrányról fordított, Párizsban szerzett előnyt a ManCity a BL-elődöntőben
Az angolok most már esélyesebbek a fináléba kerülésre, visszavágó jövő kedden.

A találkozó előtt a párizsi sztárcsapat húzóemberének, Kylian Mbappénak imponáló statisztikája volt, 9 BL-meccsen nyolc gólig és három gólpasszig jutott. Az egyenes kieséses szakaszban ráadásul hármat lőtt a Barcelonának és kettőt a Bayernnek. Ezek után óriási fegyvertény az angoloknak, hogy egyetlen alkalommal sem tudott kapura lőni ellenük a francia.

A Manchester City ráadásul annyira domináns volt, hogy Éderson kapus többször ért labdába (31-szer), mint Mbappé (30-szor).

A Paris Saint-Germaint irányító Mauricio Pochettinónak pedig nem ismeretlen az ellenfél, 2014 és 2019 között a Tottenham Hotspur edzőjeként meccselt elégszer Pep Guardiola csapatával. A visszavágóra ki kell találnia valamit, különben a tavalyi döntős számára csak álom marad a BL-győzelem.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain (francia) – Manchester City 1-2 (1-0)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapu
v.: Brych (német)
PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – Gueye, Paredes (Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo, 80.), Mbappé, Neymar
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden
gól: Marquinhos (15.), illetve De Bruyne (64.), Mahrez (71.)

Olvasói sztorik