Élő Nemzetközi foci

Hátrányról fordított, Párizsban szerzett előnyt a ManCity a BL-elődöntőben

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Ahogy az előző négy Bajnokok Ligája-mérkőzésén megszokhattuk, ismét két gólt szerzett a Manchester City labdarúgócsapata, amely hátrányról fordítva 2-1-re győzött a PSG otthonában a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén.

Jobban kezdte a mérkőzést a PSG, amely már a 15. percben vezetést szerzett, Di María szögletét követően a sérüléséből visszatérő csapatkapitány Marquinhos fejelt a hálóba (1-0).

A brazil középső védőnek az előző BL-szezon kezdete óta ez volt az ötödik találata, ezek közül négyet a negyed- vagy az elődöntőben szerzett.

A hajrában még nőhetett volna az előny, ha Mbappé ziccerben nem hosszan veszi át a labdát, vagy éppen visszagurítását Bakker nem az előtte álló védőbe bombázza.

A szünet után feljavult a Manchester City, amely egy szerencsés góllal egyenlített: a 64. percben De Bruyne beadása akadálytalanul jutott a kapuba, Navas kapus ki tudja, mire várt (1-1).

És még nem volt vége a bakisorozatnak, a 71. percben Mahrez a szétugró sorfal között el tudta lőni a labdát, meglepve ezzel a PSG kapusát is (1-2).

A 77. percben még nehezebb helyzetbe került a francia bajnok, mivel Gündogannal szemben csúnyán szabálytalankodó Gueye-t kiállította a német játékvezető.

A Manchester City végül 2-1-re győzött, így sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte meg vendégként. A PSG pedig a 2020-21-es szezonban már nyolcadszor kapott ki hazai pályán, korábban a Marseille, a Manchester United, a Monaco, a Lyon, a Nantes, a Lille és a Bayern Münmchen is nyert a Parc des Princes-ben.

A visszavágót jövő kedden rendezik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain (francia) – Manchester City 1-2 (1-0)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapu
v.: Brych (német)
PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – Gueye, Paredes (Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo, 80.), Mbappé, Neymar
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden
gól: Marquinhos (15.), illetve De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
piros lap: Gueye (77.)

Ebben a szezonban inkább átok a hazai pálya a PSG-nek

Ugyan Marquinhos révén már a 15. percben vezetést szerzett a Paris Saint-Germain, végül Kevin De Bruyne és Rijad Mahrez találataival 2-1-re fordított a vendég Manchester City, amely így nagy esélyesként várhatja a Bajnokok Ligája-elődöntő jövő keddi visszavágóját. A PSG a szezonban a nyolcadik tét meccsét bukta el hazai pályán.

Mahrez 1-2!

De nem ez volt Paredes legnagyobb hibája: a szabadrúgásból Mahrez úgy lőtte el a labdát, hogy az a sorfalban álló argentin és Kimpembe között surrant el, Navast nagyon meglepte és nem tudott védeni (1-2).

De Bruyne 1-1!

Váratlanul egyenlített a City: De Bruyne balról középre tette a labdát, Navas ki tudja, mire számított, mert a labda magasan elszállt mindenki feje felett és végül akadálytalanul jutott el a kapui bal oldalába (1-1).

Első csere

Joao Cancelo helyére Olekszandr Zincsenko állt be a vendégeknél.

Ez is kimaradt

De Bruyne fordulatból, 12 méterről tüzelt a léc fölé.

Végre valami

Ez nagy lehetőség volt, Mbappé alaposan megforgatta két védőjét, éles középre adásáról centikkel maradt le Verratti.

Félidő

Az egyperces hosszabbítás sem hozott újabb gólt, kis szusszanás, aztán jöhet a második félidő.

Nagy City-helyzet maradt ki

Hűha, itt volt a nagy egyenlítési lehetőség, de Foden hiába kapott nagyszerű passzt, a kapunak szemben állva izomból középre lőtte a labdát, Navas viszont ott állt, és védett.

(Le)támadás!

Mindkét oldalon zavart okozott a letámadás, előbb Navas passzolta el a labdát, de végül Walker fejesét követően felszabadítottak a párizsiak.

Majd a másik oldalon Verratti passzából Mbappé nem tudott lőni, az alapvonaltól visszapasszolt, de Bakker lövését blokkolták.

Első sárga

Canceló csúnyán elkaszálta Mpabbét, sárga lap.

Kimaradt PSG-lehetőség

Ezúttal Neymar balról érkező szöglete találta meg Paredes fejét, de a labda centikkel elkerülte a kaput.

Navas is védett

Bernardo Silva éles szögből kotorta kapura a labdát, de Jesús Navas résen volt és a bal kapufánál védett.

Marquinhos 1-0!

Vezet a PSG! A hazaiak pár perce már jelentős fölényt alakítottak ki, végül Di María jobb oldali szögletét követően Marquinhos fejelte a labdát a kapu jobb oldalába (1-0).

Neymar-villanás

Neymar közeli lövése megpattant egy védőn, Ederson kapus nagyot védett.

Olvasói sztorik