Élő Nemzetközi foci

Hátrányról fordított, Párizsban szerzett előnyt a ManCity a BL-elődöntőben

Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Anne-Christine POUJOULAT / AFP
Ahogy az előző négy Bajnokok Ligája-mérkőzésén megszokhattuk, ismét két gólt szerzett a Manchester City labdarúgócsapata, amely hátrányról fordítva 2-1-re győzött a PSG otthonában a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén.

Jobban kezdte a mérkőzést a PSG, amely már a 15. percben vezetést szerzett, Di María szögletét követően a sérüléséből visszatérő csapatkapitány Marquinhos fejelt a hálóba (1-0).

A brazil középső védőnek az előző BL-szezon kezdete óta ez volt az ötödik találata, ezek közül négyet a negyed- vagy az elődöntőben szerzett.

A hajrában még nőhetett volna az előny, ha Mbappé ziccerben nem hosszan veszi át a labdát, vagy éppen visszagurítását Bakker nem az előtte álló védőbe bombázza.

A szünet után feljavult a Manchester City, amely egy szerencsés góllal egyenlített: a 64. percben De Bruyne beadása akadálytalanul jutott a kapuba, Navas kapus ki tudja, mire várt (1-1).

És még nem volt vége a bakisorozatnak, a 71. percben Mahrez a szétugró sorfal között el tudta lőni a labdát, meglepve ezzel a PSG kapusát is (1-2).

A 77. percben még nehezebb helyzetbe került a francia bajnok, mivel Gündogannal szemben csúnyán szabálytalankodó Gueye-t kiállította a német játékvezető.

A Manchester City végül 2-1-re győzött, így sorozatban a 18. tétmérkőzését nyerte meg vendégként. A PSG pedig a 2020-21-es szezonban már nyolcadszor kapott ki hazai pályán, korábban a Marseille, a Manchester United, a Monaco, a Lyon, a Nantes, a Lille és a Bayern Münmchen is nyert a Parc des Princes-ben.

A visszavágót jövő kedden rendezik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés

Paris Saint-Germain (francia) – Manchester City 1-2 (1-0)
Párizs, Parc des Princes, zárt kapu
v.: Brych (német)
PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Bakker – Gueye, Paredes (Herrera, 83.) – Verratti – Di María (Danilo, 80.), Mbappé, Neymar
Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Joao Cancelo (Zincsenko, 61.) – Gündogan, Rodri, De Bruyne – Mahrez, Bernardo Silva, Foden
gól: Marquinhos (15.), illetve De Bruyne (64.), Mahrez (71.)
piros lap: Gueye (77.)

Nagy iram

Lüktet a játék, de egyelőre még egyik oldalon sem találtak lyukat a védelemben a támadók.

Négy változás a Cityben

A vendégek összeállításában semmi meglepetés, Pep Guardiola a vasárnapi, Ligakupa-döntős felálláshoz képest négy helyen változtatott. Zack Steffen kapus helyére visszakerült Ederson, míg Raheem Sterling, Aymeric Laporte és Fernandinho helyén ezúttal John Stones, Rodri és Bernardo Silva játszik.

Icardi csak kispados

A PSG-ben Marquinhos kezd a védelem közepén, Mitchel Bakker lesz a balbekk. Ugyanakkor Neymar, Kylian Mbappé és Ángel Di María mellett nem fért be a kezdőcsapatba az a Mauro Icardi, aki a legutóbbi négy tétmérkőzésén hat gólt szerzett.

Pochettino és Guardiola újabb felvonása

Mauricio Pochettino, a PSG edzője és Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere jól ismerheti egymást. A két szakember játékosként többször összecsapott egymással (Pochettino az Espanyol, Guardiola pedig a városi rivális Barcelona futballistája volt), később előbbi a Tottenham, utóbbi pedig a City szakvezetője lett, így a Premier League-ben, valamint a Bajnokok Ligájában is csatáztak.

Utóbbi versenysorozatban két évvel ezelőtt az argentin szakember a Spurs edzőjeként idegenben szerzett több góllal továbbjutott a negyeddöntőből a Cityvel szemben (1-0, 3-4).

Érdekesség, hogy a manchesteriek azóta nem szenvedtek idegenben vereséget a BL-ben.

Jöhet a negyedik meccs

A két csapat eddig háromszor játszott egymás ellen., 2008-ban az UEFA-kupa csoportkörében 0-0-s döntetlen született Manchesterben, majd a 2016-os BL-negyeddöntőben a párizsi 2-2 után Manchesterben 1-0-ra nyert a City és továbbjutott.

Olvasói sztorik