Nemzetközi foci

Megtette első ajánlatát Lionel Messinek a Barcelona

Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images
Jose Breton/Pics Action/NurPhoto via Getty Images

Azok után, hogy szerdán a TNT Sports beszámolója szerint a Paris Saint-Germain ajánlatot tett a hatszoros aranylabdás Lionel Messinek, a Barcelona vezetősége sem vacakolt tovább. A katalánok csütörtök reggel megtették saját ajánlatukat is.

Kapcsolódó
A PSG állítólag megtette az ajánlatát Messinek
Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

A helyi TV3 beszámolója részleteket is közöl ennek tartalmáról, bár konkrét számokkal még nem tudott szolgálni, ugyanis a klub gazdasági tervei még nincsenek teljsen kidolgozva. A világsztár csatár jövője viszont annál inkább.

Messi kétéves szerződést kapna, ami elegendő ahhoz, hogy nyugodtan felkészülhessen a 2022-ben esedékes világbajnokságra, amely vélhetően számára az utolsó lesz. Az argentin támadó régi vágya megnyerni egy vébét a válogatottal. Fizetése viszont nagyjából a felére csökkenne az első évben, de távozása utáni évben is kapna még pénzt kompenzálásként.

Messinek azt a vágyát is teljesítenék, hogy az Egyesült Államokban fejezhesse be pályafutását, a tervek szerint David Beckham csapatában, az Inter Miamiban folytatná 2023-tól, ahol remélhetőleg korábbi csatártársa, Luis Suárez lesz újra a partnere addigra. Emellett szerződésben vállalná Messi, hogy visszavonulása után a Barcelona amerikai nagykövetévé válna, sőt az edzői papírok megszerzése után a Barcába is visszatérhetne, hogy átvegye az akkori csapatot.

Jorge Messi, a csatár édesapja és egyben ügynöke lelkes volt a feltételeket illetően.

Olvasói sztorik