Nemzetközi foci

A Barcelona hengerelt a Király Kupa-döntőben

CRISTINA QUICLER / AFP
CRISTINA QUICLER / AFP

A Barcelona 4-0-ra nyerte az Athletic Bilbao elleni Király Kupa-döntőt.

Gyorsan előnybe kerülhetett volna a Barca, ám Messi lekészítése után De Jong a jobb kapufát találta el. Aztán Messi varázsolta a labdát a védők közé bemozgó Griezmann elé, de a francia támadó visszafordult, és passzolni akart, ez pedig rossz ötletnek bizonyult.

A Barca nyomasztó fölényben játszott, volt olyan időszak, hogy 82 százalékban birtokolta a labdát, de a Bilbao jól tömörült, és kihúzta az első félidőt.

A második játékrész elején két rázós szituációt megúszott a baszk csapat, előbb Griezmann-ról pattant mellé a labda, majd Busquets közeli lövését védte egészen bravúrosan Simón, de a 60. percben már nem volt visszaút, De Jong beadását Griezmann pofozta be.

És ezzel átszakadt a gát, három perccel később Jordi Alba beadása után De Jong bevetődve fejelte a másodikat,

aztán Messi is beszállt a buliba, szépen csapta be a védőjét, és a hosszúba gurított.

Egy góllal nem is érte be Messi, Jordi Alba passza után meglőtte a második gólját is, így a mostani volt a hetedik Király Kupa-döntője, amin betalált, és összesen kilencgólos a finálékat tekintve, amivel természetesen rekordernek számít.

Griezmann is szerzett egy második gólt, ezt azonban a videózás után les miatt elvették, de ez sem javított a baszkok helyzetén. A Bilbao két hét alatt elveszítette a 2020-as, valamint az idei döntőt, Ronald Koeman viszont megszerezte első trófeáját a Barca edzőjeként. A katalán csapat története 31. kupagyőzelmét ünnepelhette.

Spanyol Király Kupa, döntő, Sevilla:

Barcelona – Athletic Bilbao 4-0 (0-0)
gól: Griezmann (60.), F. De Jong (63.), Messi (68., 72.)

Olvasói sztorik