Nemzetközi foci

A Bayern már nemcsak játékost, edzőt is igazol a legnagyobb riválistól

ANKE WAELISCHMILLER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP
ANKE WAELISCHMILLER / SVEN SIMON / SVEN SIMON / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Egybehangzó német médiaértesülések szerint a Bayern München felvette a kapcsolatot az RB Leipziggel Julian Nagelsmann vezetőedző esetleges átigazolásáról.

A Bild úgy tudja, hogy a lipcsei futballklub 30 millió eurós lelépési díjat kér a szakemberért, a Kicker pedig 25 milliós összeget említ.

A 33 éves Nagelsmann nevét azután hozták összefüggésbe a Bundesligában címvédés előtt álló bajor sztárcsapattal, hogy a müncheniek jelenlegi vezetőedzője, Hansi Flick bejelentette távozási szándékát.

Kapcsolódó
Távozni akar a Bayern sikeredzője
Másfél év alatt megnyert mindent.

A fiatal szakembert még 2023-ig szerződés köti a Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzighez, a kontraktusában pedig nem szerepel kivásárlási ár.

A lipcseiek sportigazgatója, Markus Krösche a múlt héten még úgy fogalmazott, hogy a Bayern nem vette fel velük a kapcsolatot.

„Nincs értelme lelépési díjakról, árcédulákról beszélni. Juliannak hosszú távra szól a szerződése és van egy jó csapata” – mondta, hozzátéve, hogy ők maguk nem is keresnek új edzőt.

Hétfőn aztán hivatalosan bejelentették, hogy a 2019-ben érkezett Krösche és a klub közös megegyezéssel szerződést bont az idény végén. A két fél megállapodása eredetileg 2022-ig szólt.

Ezt követően napvilágot látott a hír, miszerint Nagelsmann és a Bayern München már meg is egyeztek egymással, és a tréner kérte a szerződése felbontását Lipcsében. 

Ha Nagelsmann a bajorokat választja, ismét együtt dolgozhat mostani játékosával, Dayot Upamecanóval, akit 42,5 millióért vett meg a müncheni klub a Lipcsétől.

Amióta bejelentette távozási szándékát, az 56 éves Flicket – bár az ő szerződése is 2023-ig szól Münchenben – a válogatottól a nyári Európa-bajnokság után búcsúzó Joachim Löw szövetségi kapitány utódjaként kezelik.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető elnöke vasárnap a Bild am Sonntagnak azt mondta: „ha teljesítjük Hansi kérését, és elengedjük, akkor minden érintettnek dolgoznia kell a megfelelő megoldáson, amellyel az FC Bayern is elégedett”.

A Bundesligában három fordulóval a vége előtt a Bayern áll az élen, és hét pont az előnye a második helyezett Lipcse mögött.

Olvasói sztorik