Nemzetközi foci

Távozni akar a Bayern sikeredzője

FABIAN BIMMER / POOL / AFP
FABIAN BIMMER / POOL / AFP

Hans-Dieter Flick vezetőedző a szezon végén távozna a Bayern München labdarúgócsapatától.

Flick a Wolfsburgban 3-2-re megnyert bajnoki rangadót követően a Sky televíziós csatornának nyilatkozta, hogy szándékáról hét közben tájékoztatta a klub vezetőségét, a játékosokkal pedig a szombati diadal után közölte elhatározását.

Flick arról nem beszélt, miért akar távozni, de médiaértesülések szerint hónapok óta rossz viszonyt ápol Hasan Salihamidziccsel, az egyesület vezetőtestületének tagjával.

Kapcsolódó
Csalódott a Bayernben, Hansi Flick távozhat az idény végén
Hatalmas veszteség lenne a münchenieknek, ha elveszítenék azt az edzőt, akivel tavaly mindent megnyertek.

Flick ugyan nem erősítette meg, hogy a nyári Európa-bajnokságot követően ő lehet a német válogatott éléről távozó Joachim Löw szövetségi kapitány utódja, de úgy fogalmazott, „ez egy olyan opció, amelyet minden edzőnek meg kell fontolnia”.

Löw egykori segítője 2019 novemberében vette át a Bayernt, amellyel azóta mindent megnyert, ráadásul a Bajnokok Ligája történetében első csapatként tavaly százszázalékos teljesítménnyel győzött. A mostani szezonban viszont már a BL-től és a német kupától is búcsúzott a Bayern, amely a Bundesliga megnyerésével vigasztalódhat, ugyanis öt fordulóval a vége előtt hétpontos előnnyel vezet az RB Leipzig előtt.

Flick 81 tétmeccséből 67-et megnyert a Bayernnel, ez 83 százalékos mutató, ami a legjobb a müncheniek történetében.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik