Nemzetközi foci

Csalódott a Bayernben, Hansi Flick távozhat az idény végén

Oryk HAIST / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance
Oryk HAIST / SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Pár órával a PSG elleni hazai Bajnokok Ligája-negyeddöntő előtt a Bayern München edzője, Hansi Flick a klub vezetőinek elmondta, elégedetlen a klubban betöltött státuszával, csalódott és távozhat az idény végén – értesült a Bild.

Flick az előző szezonban mindent megnyert a klubbal: bajnok, Német Kupa- és német Szuperkupa-győztes lett, megnyerte a Bajnokok Ligáját, az európai Szuperkupát és a klubvilágbajnokságot.

Ugyanakkor az elmúlt hónapokban többször összecsapott Hasan Salihamidzic sportigazgatóval, és bár megpróbáltak közvetíteni közöttük, a kettőjük kapcsolata továbbra is feszült.

Március közepén, a Lazio elleni BL-továbbjutást követően a Tz című müncheni bulvárlap szellőztette meg, hogy a felek Alexander Nübel miatt is összekaptak. A Schalkétől tavaly nyáron megvásárolt kapus a hírek szerint távozna, mert elégedetlen a helyzetével: a lap szerint Salihamidzic úgy ígért neki tíz mérkőzést a szezonban, hogy erről nem egyeztetett Flickkel.

Az edző pedig nem hajlandó pihentetni világbajnok kapusát, Manuel Neuert.

Nem vagyok büszke egy mondatra, amit mondtam neki. Utána beszélgettünk, kezet fogtunk és azt mondtuk, hogy jó irányba akarjuk terelni a dolgokat. Ha valamit rosszul csinálsz, akkor kérj bocsánatot és lépj tovább

– mondta akkor Flick.

Az edző kérése egyszerű: ha már ő ül a kispadon, hadd kapjon több információt az átigazolásokról. Ugyanakkor a Bayernben mindig is az volt a szabály, hogy az átigazolásokat a menedzsment intézi.

A legfrissebb összekülönbözést Jerome Boateng ügye jelentette. A német Kicker kedden azt írta, a Bayern München vezetése úgy döntött, hogy nem kínálnak szerződéshosszabbítást a 76-szoros német válogatott játékosnak.

„Nem tudom, hogy biztosan elhagy-e minket, nekem senki nem mondott semmit. Nagyon kedvelem, és öröm olyan emberekkel dolgozni, mint Jerome. Mindenki tudja, hogy mennyire értékelem őt, mindenki látja, milyen minőséget képvisel. Véleményem szerint nagyon jó szezont fut, csakúgy, mint tavaly. Márpedig az edzői stábnak jó, ha tapasztalt és kiváló labdarúgókkal rendelkezik. Néhány hét múlva meglátjuk, hogy igazak-e ezek a hírek.”

Boateng eddig 354 meccset játszott a Bayern Münchenben, 10 gólt szerzett és 25 gólpasszt jegyzett.

A Bayern februárban jelentette be, hogy 42,5 millió euróért szerződtette a 22 éves Dayot Upamecanót. Az RB Leipzig középső védője öt évre írt alá, és a nyáron csatlakozik a csapathoz.

Olvasói sztorik