Nemzetközi foci bajnokok ligája

„Nem ezen a meccsen estünk ki, hanem a müncheni találkozó eredménye miatt”

Matthias Hangst/Getty Images
Matthias Hangst/Getty Images

A címvédő Bayern München 1-0-ra nyert a legutóbbi döntős Paris Saint-Germain vendégeként, de idegenben lőtt kevesebb gólja miatt kiesett a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Kapcsolódó
Hiába nyert a Bayern München Párizsban, mégis kiesett a BL-ből
A legjobb nyolc között búcsúzott a címvédő.

Érthető módon a német csapat tagjai mind elkeseredetten nyilatkoztak a lefújást követően. Az egyedüli kivétel talán pont a bajorok edzője, Hansi Flick volt.

Dicséret illeti a csapatomat, akkor is, ha most nem jutott tovább. Az első meccsen kellett volna jobb eredményt elérnünk, hiszen megvoltak hozzá a lehetőségeink, ennek ellenére ma is jól játszottunk. Általában minőségi a támadóharmadban mutatott játékunk, ezúttal azonban hiányoztak a befejezések, nem tudtuk bevinni a végső ütést. A Paris Saint-Germain megérdemli a gratulációt

– összegzett Flick a találkozó után.

Osztotta edzője véleményét az ezúttal kifogástalanul szereplő Manuel Neuer is, a német kapus szerint az első meccsen szúrta el a Bayern a továbbjutást.

„Nem ezen a meccsen estünk ki, hanem a müncheni találkozó eredménye miatt. Frusztráló volt, mert elszúrtunk rengeteg helyzetet. Teljesen elfogytunk, így kellett kiállnunk egy topcsapat ellen, de a játékosok mindent megtettek a pályán”

– értékelt Neuer.

A német kapus a sérültekre célzott, a Bayern Münchenből hiányzott Robert Lewandowski, Leon Goretzka, Serge Gnabry, Douglas Costa, Corentin Tolisso és Niklas Süle sem.

Olvasói sztorik