Nemzetközi foci

Mo Szalah újabb lapot nyitott a liverpooli történelemben

A Premier League 33. fordulójában a Liverpool a Newcastle Unitedet fogadta az Anfield Roadon. A szombat kora délutáni mérkőzés 3. percében ki más, mint Mohamed Szalah szerzett vezetést a hazaiaknak. Ez, a fordulásból ballal szerzett bajnoki találata volt a 2020/2021-es évadban a 20..

Az egyiptomi támadó ezzel újabb lapot nyitott a liverpooli fotballtörténelemben, lévén eddig még a klub egyetlen labdarúgója sem mondhatta el magáról, hogy három egymást követő idényben is legalább 20 találatot szerzett volna. Robbie Fowler és Luis Suárez büszkélkedhet 2-2 évaddal.

Salah szombati találatával a 21 gólos Harry Kane mögött második a Premier League góllövőlistáján, és mivel a Manchester United játékosa Bruno Fernandes 16 góllal áll a harmadik helyen, alighanem a Liverpool és a Tottenham labdarúgója között dől majd el idén az angol gólkirályi cím.

Kapcsolódó
A klub, amely Párizs külvárosából üzeni, lehet más a futball
A párizsi futballról mindenkinek a Paris Saint-Germain jut eszébe. Mekkora hiba! Hiszen itt van az 1897-ben alapított Red Star, amely visszahoz valamit a futball romantikájából, és fényévnyire van a sportág modern, profitorientált verziójától, amit a PSG-nél látunk.
Olvasói sztorik